Notes de premsa

El Festival d’Escacs de Nadal ja té guanyadors

 • 

Diumenge passat, 3 de gener, donava per conclosa una edició més del clàssic Festival d’Escacs de Nadal de la ciutat de València.

Aquest torneig, organitzat pel C.E. Basilio amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València, va arrancar el passat 26 de desembre i ha reunit, com en edicions anteriors, als millors jugadors de la ciutat en tractar-se d’una de les principals cites del circuit d’escacs valencians.

L’esdeveniment va desdoblegar la seua ubicació física en aquesta edició en emplene de l’estricte protocol de seguretat sanitària, ocupant l’hall principal i la sala València Origen dels Escacs 1475 del Complex Esportiu i Cultural la Petxina.

La competició es presentava en diferents modalitats, Open Standard i els seus diferents subclasificaciones segons el rànquing de punts ELO, Open Blitz, i torneig per equips.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal Pilar Bernabé va fer lliurament dels trofeus als guanyadors i va voler destacar la importància dels escacs i d’aquest torneig per a la ciutat de València: “El Festival d’Escacs de Nadal és tot un clàssic per als amants a aquest gran joc a la nostra ciutat. Hem de contribuir al fet que esports com els escacs cada dia tinguen més seguidors”.

Guanyadors de cada categoria

En la modalitat lenta, el Open standard, partides de fins a noranta minuts més 30 segons d’increment per jugada, el campió va resultar el jugador del Vila.real Pablo Aymerich, seguit de Diego Macías Pi, de l’EVA-Manises i de Slobodan Kovacevic, del Benimodo.

La resta de trams d’aquesta modalitat van correspondre a:

Millor jugadora femenina: Ana Cebolla Ruiz
Més ben jugador Sub2200: Javier Castellano López
Més ben jugador Sub2000: Andrés Luque Saiz
Més ben jugador Sub1800 i Local: Carlos Fernández Martín
Més ben jugador Sub-14: Diego Macías Pi

Pots consultar les classificacions del Open Standard ací

Pel que fa al Open Blitz, la modalitat de joc ràpida, on es juga a moviments de fins a cinc minuts més 3 segons d’increment per jugada el guanyador va ser Hugo Peña, seguit per l’EL MEU (Maestro Internacional) José Vicente Pallardó del Paterna i el MF (Maestro FIDE) valencià Paco Sánchez Sáez, actualment en el club Blanco i Negre, Madrid,

Pots consultar la classificació del Open Blitz ací

En les modalitats per equips es van disputar el campionat sub 12, respecte l’edat, i sub 1600, respecte al rànquing de punts ELO.

El Campionat per equips Sub-12 va dirimir al seu guanyador entre els dos equips del club amfitrió, el C.E. Basilio, sent el filial compost per Andrew Fitzpatrick, Felix Serra i Néstor Méndez qui s’imposaria després de desempat al primer equip. El tercer lloc va ser per al Edapa B.

Els millors taulers van ser:

1r millor tauler: Roche Fraile Carlos (C.E. Escola de Castelló)

2n millor tauler: Serra Villafranca (Felix C.Sr. Basilio «B»)

3r millor tauler: Ainsa Jimenez Lucas (C.Sr. Basilio)

Classificació final sub 12

La final del torneig per equips Sub 1600 també va haver de decidir-se per desempat resultant finalment vencedor el Silla, format per Fernando Sanchis, Alberto Guerrero i Óscar Navarro, segon el Edapa C i tercer el C.E. Basilio.

Els millors taulers van ser:

1r millor tauler: Domenech Torres Adam (C.Sr. Basilio)

2n millor tauler: Guerrero Llombart Alberto (C.A. Silla)

3r millor tauler: Sena Casas Mateo (C.A. Edapa «C»)

Classificació final sub 1600.