Notes de premsa

El Festival de Milotxes aconsegueix un gran èxit de participació amb més de 850 alumnes en la platja de Cabanyal-Canyamelar

 • , ,

El Festival de Milotxes estrenava edició el cap de setmana passat amb gran èxit d’assistència a les dues jornades de tallers i vol d’estels celebrades en la platja de Cabanyal-Canyamelar. Al voltant de 850 alumnes, acompanyats pels seus pares i mares, van poder gaudir de dos dies plens de diversió i creativitat malgrat les males condicions climatològiques.

“La valoració després de la celebració del Festival de Milotxes és totalment positiva i per descomptat la nostra intenció és seguir apostant per aquesta iniciativa en successius anys” ha assenyalat la regidora d’Esports, Maite Girau.

Els tallers van donar començament a les 11 del matí i van tenir lloc en quatre torns cada dia que es van perllongar fins a les set de la vesprada. Un total de 20 monitors van interactuar durant les jornades amb els joves assistents. En primer lloc es va dur a terme una explicació teòrica sobre conceptes bàsics com quin és la forma correcta de volar un estel? o per què els estels són respectuosos amb el medi ambient? i com es poden reciclar materials fabricant aquest utensili?

Una vegada finalitzada l’exposició arribava la part més esperada pels alumnes, construir el seu propi estel amb materials reciclats i llançar-la a volar. Tot açò sempre sota la supervisió dels educadors que van exercir de guia en tot moment aportant-los conceptes bàsics per al vol.

L’esdeveniment també va comptar amb la presència d’experts pilots i constructors d’estels que realitzaren exhibicions i demostracions als assistents.