Notícies

El FC Barcelona estarà entre els equips de la València Cup Girls

 • 

El FC Barcelona competirà en la tercera edició de la València Cup Girls, torneig internacional de futbol base femení, que se celebrarà entre els dies 6 i 9 d’abril a la ciutat del Túria. Un dels conjunts formatius de l’entitat blaugrana (sub’14) formarà part de la nòmina de clubs que participaran en un campionat que comptarà amb la presència de cinc clubs pertanyents a la Lliga F. Llevant, València, Vila-real, Madrid CFF i l’FC Barcelona tindrà la seua representació amb equips de base a la València Cup Girls, a la qual també es va sumar la selecció sub’20 del Senegal.

Aquest esdeveniment esportiu, en el marc de la visibilitat de l’esport femení en categories base de F8 i F11, si bé també comptarà amb una categoria d’edat lliure, es continuarà desenvolupant en una artèria principal de la ciutat de València com l’antic llit del Túria en instal·lacions municipals com el Camp de Futbol Tram II, Camp Pontde Fusta o Camp de Serrans (amb el suport dels respectius clubs que els gestionen), si bé podrien sumar-se nous.

La València Cup Girls es dividirà en cinc categories d’edat: xiquetes menors de 12 anys (G12), xiquetes menors de 14 anys (G14), xiquetes menors de 16 anys (G16), un segment sub’19 (G19) i una cinquena d’edat lliure (G). A més, la projecció de les referents del futbol femení es mantindrà amb un partit de llegendes, amb el suport de Teika, i diverses activitats paral·leles.

La València Cup Girls, organitzada per l’Associació Sportea de la mà de l’Ajuntament de València, i subvencionat per la Diputació de València i la Comunitat de l’Esport de la conselleria d’Esport de la Generalitat Valenciana, és un esdeveniment esportiu i social que treballa per la visibilitat de l’esport femení des del marc del futbol, que recull valors fonamentals com la companyonia, el joc net, la formació, la sana competitivitat i les experiències personals. Té un caràcter internacional i treballa per tindre equips de tota la Comunitat Valenciana, donada la seua arrel i arrelament, de la resta d’Espanya i de diversos països del món.