Notes de premsa

L’equip LIDL-TREK guanya la primera etapa de La Volta Femenina a València

• , ,

L’escaladora, Gaia Realini, es vist de líder en una contrarellotge per equips de 16 quilòmetres

El passat 28 d’abril, la Ciutat de les Arts i les Ciències va iniciar la segona edició de La Volta Femenina amb una contrarellotge per equips de 16 quilòmetres entre l’esmentada Ciutat i l’Oceanogràfic, on el conjunt estatunidenc, Lidl-Trek, es va imposar a la resta, i una de les seues corredores, Gaia Realini, es va convertir en la primera líder de la prova.

El Lidl-Trek d’Elisa Longo Borghini i Gaia Realini, i altres corredores, Ellen van Dijk i Elynor Backstedt-Calvert, que van patir una caiguda poc abans de la meta, va guanyar la contrarellotge d’obertura amb nou centèsimes de marge sobre el Visma-Lease a Bike. A un segon va acabar el SW Worx-Protime de Demi Vollering, una de les grans favorites. I va completar el podi a huit segons el Canyon SRAM.

Primera etapa de La Vuelta a España Femenina en València

Quant als equips espanyols, el Movistar Team va acabar octau a dotze segons, mentres que els altres dos conjunts, el Laboral Kutxa-Fundació Euskadi i el Eneicat-CMTeam, van acabar quinzé i vinté, a 1.04 i a 1.53 de l’esquadra guanyadora, respectivament.

Gaia Realini, una de les grans protagonistes de la passada edició en conquistar en 2023 una trepidant etapa a Laredo, s’ha convertit en la primera líder individual de La Volta Femenina 24, amb el mateix temps que les seues companyes d’equip i amb les grans favorites a molt pocs segons.

L'equip LIDL-TREK guanya la primera etapa de La Volta Femenina a València

La primera etapa va començar a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i va acabar enfront de l’Oceanogràfic, després d’un recorregut d’anada i tornada per l’autopista cap al Saler, que va obrir l’equip ciclista de la Universitat Politècnica de València, convidat per a recórrer el circuit amb ciclistes de diferents edats i marcar les primeres referències de temps a la resta de competidores.

La carrera es reprén este dilluns amb la seua primera etapa en línia, una jornada de 118,3 quilòmetres entre Buñol i Moncofa, amb pas pel Port de l’Oronet (3a categoria), i un esprint especial a Alfara de la Baronia. Una etapa amb un perfil que afavorix a una arribada a l’esprint.