Notes de premsa

El diumenge ens posem en marxa contra la violència de gènere

 • , ,

València celebra este diumenge la V Marxa contra la violència de gènere. La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha animat la ciutadania a sumar-se a esta acció “en suport de les víctimes i les seues famílies”

València acollirà este diumenge la V Marxa contra la violència de gènere, una iniciativa “en suport de les víctimes de les agressions masclistes i de les seues famílies”, tal com ha explicat hui la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, i per a continuar sensibilitzant la societat en la necessitat d’exercir un compromís diari contra els casos de violència. Les persones que vulguen prendre part en la convocatòria poden adquirir els seus dorsals al preu simbòlic d’1 euro, i la recaptació es destinarà a l’associació Alanna, que treballa en el suport a les dones que pateixen la violència masclista.

La regidora Bernabé ha presentat hui la carrera, acompanyada de la presidenta d’Alanna, Chelo Álvarez, i dels representants de les empreses patrocinadores, Pau Pérez-Rico d’El Corte Inglés, i Fernado Álvarez, de Coca-Cola. Tots ells han subratllat el seu compromís en l’erradicació de la violència de gènere en la societat. La carrera tindrà lloc el diumenge 28 amb eixida i meta al Passeig de l’Albereda (entre els ponts de l’Exposició i de les Flors). Es tracta d’una convocatòria no competitiva, fora del circuit de carreres de la Fundació Esportiva Municipal, i oberta a la participació de tota la societat, famílies, infància… que poden prendre part corrent o caminant, en una trobada festiva en defensa de la igualtat. De fet, ha subratllat Bernabé, a més de la carrera en si, s’han preparat tallers i activitats, tant per a adults com per a xiquets i xiquetes, que es desenvoluparan durant tot el matí al Passeig de l’Albereda.

La convocatòria s’emmarca, a més, en els actes amb motiu del 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La regidora d’Esports ha recordat les xifres terribles del maltractament al nostre país, que fins el mes d’octubre passat llançaven un saldo de 37 dones mortes (3 d’elles a la Comunitat Valenciana). A més, des de l’any 2013 s’han comptabilitzat més de 300 xiquets i xiquetes que han perdut a les seues mares en episodis d’agressions masclistes (24 només en 2021).

“Durant el confinament causat per la pandèmia, les demandes de socors al 016, telèfon contra la violència de gènere, s’han multiplicat per dos”, ha lamentat la regidora, qui ha subratllat la importància de l’acció de tota la societat i de les administracions i entitats per a treballar juntes “en un assumpte que és d’absoluta justícia”, ha incidit. Per això, ha agraït el treball de l’associació Alanna en el suport a les dones que pateixen este tipus de situacions i el seu treball per a facilitar la seua inserció laboral, el seu apoderament i el seu desenvolupament personal. I així mateix, ha destacat la implicació d’empreses que, com El Corte Inglés i Coca-Cola, presten el seu suport i donen visibilitat a este missatge.

Les persones interessades a sumar-se a esta iniciativa poden adquirir els seus dorsals de participació en les seccions d’Esports de tots els centres del Corte Inglés, o directament en la zona d’eixida de la carrera el mateix diumenge. Pilar Bernabé ha animat tota la ciutadania a prendre part en esta carrera, que es desenvoluparà sobre un recorregut de 5,5 quilòmetres de distància a partir de les 10 hores.

La presidenta de l’associació Alanna, Chelo Álvarez, ha agraït el suport de l’Ajuntament i de la Federació Esportiva Municipal, així com de les empreses patrocinadores, i ha recordat que la violència de gènere “és un mal estructural que travessa tota la societat; i per això –ha conclòs- la societat ha de reaccionar”.