Notícies

El divendres 14 d’octubre finalitza el termini per a inscriure’s en els Jocs Esportius 2022-2023

 • 

El termini d’inscripció per als Jocs Esportius 2022-2023 finalitza el pròxim 14 d’octubre a les 20.00 hores. Aquest programa d’activitat esportiva escolar està dirigit a tots els alumnes i alumnes en les diferents etapes d’edat escolar, és a dir, dels 6 fins als 18 anys. Els pares, mares o tutors legals hauran de traslladar-li l’interés al respectiu centre educatiu, qui serà l’encarregat de presentar la sol·licitud a través del següent enllaç.

L’inici dels campionats o jornades està previst entre el 28 d’octubre i el 5 de novembre de 2022. L’oferta esportiva programada per a aquest curs, en els nivells de competició únic i de promoció és la següent: esports que s’organitzen mitjançant lliga regular bàsquet, handbol, hoquei, futbol sala, voleibol i rugbi; mentre que els esports que s’organitzen per calendari de jornades són: escacs, bàdminton, esgrima, atletisme, multiesport (Mini Olimpíades). Encara que aquest llistat podria ampliar-se en funció de l’oportunitat esportiva justificada.

El dijous 14 d'octubre finalitza el termini per a inscriure's en els Jocs Esportius 2022-2023

El dijous 14 d’octubre finalitza el termini per a inscriure’s en els Jocs Esportius 2022-2023

La participació podrà ser mixta en qualsevol de les categories sempre que els participants tinguen l’edat corresponent. En general, benjamí/aleví no hi haurà classificacions i els partits seran sempre de caràcter amistós. Excepcionalment, en la categoria aleví, alguns esports organitzaran classificacions, reflectint-se aquesta normativa en les bases de competició. Mentre que la categoria prebenjamí només podrà participar en la disciplina de multiesport. D’altra banda, en la modalitat de futbol sala només podran inscriure un màxim de dos jugadors que posseïsquen llicència federada. No obstant això, en la modalitat de futbol sala femení estarà permés un màxim de quatre jugadores amb llicència federativa.

Consulta les bases de la competició en este dossier

LA FIGURA PIONERA DEL RESPONSABLE DE JOC NET

Com a novetat per a aquesta temporada, la Fundació Esportiva Municipal continua progressant en matèria de prevenció de conductes antiesportives i per això els Jocs Esportius incorporaran la figura pionera del responsable de Joc Net. Aquesta persona serà proposada per la pròpia entitat o club i assumirà el càrrec de responsable de Joc Net durant tota la temporada. La formació es realitzarà mitjançant una xarrada informativa en línia (duració màxima de dues hores) i s’establiran diverses dates entre els mesos de novembre a gener perquè hi haja més oportunitats de realitzar-la.

Aquest programa d'activitat esportiva escolar està dirigit a tots els alumnes i alumnes en les diferents etapes d'edat escolar

Aquest programa d’activitat esportiva escolar està dirigit a tots els alumnes i alumnes en les diferents etapes d’edat escolar

Aquesta figura vetlarà perquè l’entorn eduque-esportiu en el qual es disputen els Jocs Esportius siguen concordes als valors de respecte, solidaritat, companyonia, educació i esportivitat que es promouen amb el programa Tria aqueixos Cinc. Les entitats que no designen a un/a responsable de joc net per a aquesta temporada no podran participar en aquesta. Així mateix, els entrenadors/as dels equips hauran de valorar ‘el joc net’ de les trobades; l’actitud de l’equip contrari com de l’àrbitre/a a través del telèfon mòbil o internet amb el correu electrònic que faciliten en la inscripció i la clau que serà remesa abans de l’inici de la competició.