Notes de premsa

El Dia dels escacs ‘València Cuna’ arriba este diumenge a Petxina en una completa jornada

 • , ,

El Dia dels escacs ‘València Cuna’. Una jornada completa dedicada als escacs i al naixement en la nostra ciutat d’este esport en la seua versió moderna i actual. La cita serà este diumenge 31 de maig, en les instal·lacions del Complex Esportiu i Cultural Petxina des de les 10 a les 21 hores.

La jornada es dividix en dos fases, la primera dedicada exclusivament als alumnes de les Escuelad Esportives municipals d’Escacs, convertint el matí en la festa final de les EEDD d’Escacs 2015. Es començarà amb la disputa d’una sèrie de simultanieges, en la que participaren tots els alumnes de les Escoles Esportives; una vegada finalitzen les partides, passaran al Saló d’Actes, on rebran els seus premis, diplomes, medalles i camisetes per a tots els alumnes inscrits en les escoles.

Ajedrez

Ajedrez

Al mateix temps estaran en funcionament diverses ofertes culturals com el concurs dibuix – pintura, amb tema obligat “Buscando la Mascota de Valencia Cuna del Ajedrez”; el documental ‘Valencia Origen del Ajedrez 1475′, zona de pre escacs, dedicada als xiquets de preescolar i zona de pràctiques amb monitors.

Durant la vesprada se celebrarà la Final dels Jocs Esportius municipals d’Escacs 2015, on jugaran els classificats en les jornades anteriors, començarà a les 16 hores i finalitzarà a les 19.00 hores. En diversos punts del Centre, es col·locaran problemes d’escacs de “Valencia Cuna” el desafiament de Francesch Vicent en diversos nivells de dificultat.

I en la sessió vespertina, a les 16 hores començarà el Open Internacional Valencia Cuna de Rápidas, en el que podran participar jugadors federats i aficionats en general. La inscripció serà fins a un màxim de 220 participants.

Valencia, origen del ajedrez 1475

Valencia, origen del ajedrez 1475

El muntatge de la simultània serà en els corredors a l’aire lliure, fent una formació de meses en forma circular donant la volta a la sala d’escacs i al gimnàs que utilitza Terra i Mar.

L’activitat de preescacs estarà ubicada en el hall del saló d’actes i a l’aire lliure junt amb el parc infantil i zona de petanca. Una vegada finalitzen les simultanieges els monitors d’escacs mantindran este espai obert durant tot el matí per a practicar i continuar aclarint amb els alumnes aquells dubtes que mes hagen detectat al llarg del curs així com atenent els pares.

Se celebrarà el concurs “Regreso a la cuna del ajedrez II: El desafío de Francesch Vicent – Problemas, reglas y curiosidades”. Durant el matí se celebrarà una xarrada col·loqui sobre el futur dels escacs en les escoles en referència al projecte no de llei impulsat des de les corts espanyoles. El torneig final dels jocs esportiu municipals es realitzarà en la sala dels escacs. Una vegada conclòs se celebrarà l’entrega de premis.

Simultáneas de ajedrez

Simultáneas de ajedrez

Del documental “Valencia Origen del Ajedrez 1475” es realitzaran diversos passes al llarg de la jornada en la sala de conferències, en la pròpia sala d’escacs o en la sala d’actes.

S’instal·larà un punt d’informació durant tot el matí per a informar de les activitats a realitzar i allí s’arreplegaran i entregaren els fulls per a participar en el concurs de dibuix i en el de problemes.

Per al tancament de la jornada està programat el Open Internacional de rápidas “Valencia Cuna” en el que participaran mestres d’escacs, jugadors de ELO internacional, jugadors federats i aficionats en general. Es disputarà en la sala dels escacs, però si el número d’inscrits desborda la capacitat de la mateixa s’utilitzarà el hall del saló d’actes, per a finalitzar amb l’entrega de premis en propi saló.