Notes de premsa

L’esport i els hàbits de vida saludables arriben als barris de la mans dels patis dels centres escolars municipals

 • , ,

La Fundació Esportiva Municipal, la regidoria d’Educació i l’Associació Espanyola contra el Càncer creen un programa pilot per a fomentar l’esport i l’alimentació saludable entre les famílies

El regidor d’Esports, i president de la Fundació Esportiva Municipal, Javier Mateo, s’ha reunit aquest matí amb la regidora d’Educació, Mayte Ibáñez, i dos tècnics de l’Associació Espanyola contra el Càncer amb l’objectiu de dissenyar un programa d’implantació d’activitats en els tres centres escolars municipals dirigit a fomentar els hàbits esportius i d’alimentació saludable entre els i les menors.

Amb aquest acord, es pretén atendre una reivindicació històrica de l’obertura dels patis dels centres escolars al barri que, en aquest projecte, serà les tarde d’entre setmana. En concret, es tracta dels centres de Col·legi Municipal Benimaclet, Col·legi Municipal Fernando dels Rius i Col·legi Públic Municipal Professor Santiago Grisolía.

El màxim responsable de l’esport municipal, Javier Mateo, ha ressaltat que “des de l’àrea d’Esports, i en col·laboració amb la regidoria d’Educació i l’Associació Espanyola contra el Càncer, crearem un grup de treball per a crear un projecte pilot amb dos objectius molt clars: promoure l’alimentació saludable i l’activitat física a l’entorn de la comunitat educativa i les famílies, i el segon, una de les grans reivindicacions històriques de la ciutat de València, l’obertura dels centres escolars, dels seus patis, a les vesprades i els dissabtes al matí creant així un nou espai en el barri en el qual realitzar activitats esportives, lúdiques i dirigides en les quals promocionar la salut i l’activitat física per a tota la ciutadania”.

L'esport i els hàbits de vida saludables arriben als barris de la mans dels patis dels centres escolars municipals

L’esport i els hàbits de vida saludables arriben als barris de la mans dels patis dels centres escolars municipals

Per part seua, la regidora d’Educació, Mayte Ibáñez, ha explicat que “obrirem els patis dels col·legis municipals per a promocionar el paper dels centres educatius com a promotors de salut, a més de l’esport. Volem que els centres educatius siguen un entorn saludable en el seu conjunt, alguna cosa que va en línia amb les millores que hem introduït en els menús escolars, els quals són ara més saludables i sostenibles. A més, impulsarem tallers formatius per a les famílies en matèria d’alimentació saludable, perquè som una ciutat que cuida als seus veïns i veïnes”.

Està previst que aquest pla d’actuació comence el pròxim curs escolar 2022-2023, per la qual cosa, després de la reunió d’aquest matí, s’ha constituït un grup de treball que començarà a dissenyar el contingut del programa, els seus objectius concrets i les accions per a aconseguir-les. De fet, després d’una primera fase d’implantació les vesprades d’entre setmana, es pretén que hi haja una segona fase que tindrà lloc els dissabtes al matí en els mateixos patis dels centres escolars municipals, dirigida a tota la ciutadania.

Les línies principals seran, d’una manera oberta a la ciutadania, crear i fomentar hàbits de vida sans, basats en l’activitat física i una alimentació saludable. D’aquesta manera, es millorarà la qualitat de vida de les i els valencians/as de la mà de tècnics qualificats a nivell esportiu, psicològic i nutricional.