Notes de premsa

L’esport i el turisme com a motor de recuperació econòmic per a la ciutat de València

 • , ,

Pilar Bernabé presenta en FITUR una agenda esportiva per a 2022 amb la Marató, Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló i la Copa de la Reina de bàsquet, entre altres

L’esport de València té especial protagonisme estar tard en FITUR amb la presentació a càrrec de la regidora d’Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé. L’esport i el turisme com a motor de la recuperació econòmica de València. Aqueix és l’eix principal de l’estand de Visit València en FITUR. I és que la nostra ciutat presenta un complet calendari esportiu per a 2022 amb una important presència d’esdeveniments esportius de projecció nacional i internacional que conviden a visitar la capital de Túria amb l’esport com a principal reclam.

En aquest acte, es presentarà al sector a València com la ciutat de l’esport amb una programació i un calendari d’esdeveniments esportius en els quals destaquen, entre altres, la Marató i Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló, el Gran Fons Internacional de Ciclisme, la Proleague d’Hoquei, la Copa de la Reina de bàsquet i el Mundial de Gimnàstica Rítmica, que tindrà lloc ja en 2023.

En aqueix sentit, la màxima responsable de l’esport municipal, Pilar Bernabé, ha assenyalat que “València té unes condicions ideals per a acollir esdeveniments esportius d’impacte nacional i internacional que, a més, dinamitzen l’economia local. En FITUR presentem els principals atractius del pròxim any que convertiran a la nostra ciutat a la ciutat de l’esport. Per infraestructures, capacitat hotelera, qualitat de la restauració i l’oci, clima i comunicació poques ciutats poden competir amb nosaltres”.

Pilar Bernabé presenta en FITUR una agenda esportiva per a 2022 amb la Marató, Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló i la Copa de la Reina de bàsquet, entre altres

Pilar Bernabé presenta en FITUR una agenda esportiva per a 2022 amb la Marató, Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló i la Copa de la Reina de bàsquet, entre altres

Marcats en el calendari estan el 23 de novembre, data en la qual tindrà lloc el Medio Maratón València Trinidad Alfonso Zurich i el 4 de desembre, quan tindrà lloc el Maratón València Trinidad Alfonso, que en els últims anys ha tingut un impacte econòmic a la nostra ciutat de quasi 20 milions i que va comptar amb més de 100 països representats en l’última edició.

Un altre dels esdeveniments a seguir el 3 i el 4 de setembre serà la Copa del Món de Triatló, que serà organitzada per València per tercera vegada en la història i que l’any passat reunió a 2.400 atletes de 40 països. Un altre dels plats forts arribarà amb la celebració, per segon any consecutiu, de la Copa de la Reina de Bàsquet. Es disputarà en el Pavelló Municipal Font de Sant Luís en la seua 60a edició i es tracta del campionat de bàsquet femení més antic del país. Es confia que el València Basket puga reeditar l’èxit del passat any i alçar-se amb la victòria del torneig.

A aquests esdeveniment esportius cal sumar el Gran Fons Internacional de Ciclisme, que proposa un esdeveniment amb les dues rodes com a protagonistes però amb complements d’oci, turístics i culturals; la Proleague d’Hoquei, que reuneix les principals seleccions nacionals del món competint o el Mundial de Gimnàstica Rítmica, que se celebrarà a l’agost de 2023 en Fira de València amb la col·laboració de totes les administracions, les federacions autonòmiques i nacional i la Fundació Trinidad Alfonso.