Notes de premsa

L’esport municipal reciclarà 105 tones a l’any amb la instal·lació de 520 punts d’arreplega

 • ,

La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb Ecoembes, ha conclòs ja les dos fases previstes d’implantació de punts d’arreplegada de residus col·lectius en nou instal·lacions esportives municipals emmarcada dins de la campanya de conscienciació ciutadana “Recicla amb nosaltres”.

En virtut del conveni de col·laboració firmat entre l’organisme autònom de l’Ajuntament de València i Ecoembes s’ha dut a terme un estudi de les necessitats en les dites instal·lacions per a la implantació o millora d’un sistema d’arreplegada selectiva de residus d’envasos lleugers i cartó. Després del mencionat estudi es va procedir en dos fases a la implantació dels en resultats, amb un total de 520 punts d’arreplegada entre papereres i contenidors de diferents grandàries instal·lades en els centres esportius. Els dits punts d’arreplega contemplen papereres de 90 litres i contenidors de 120, 240, 800 i 1.100 litres.

Campaña "Recicla con nosotros"

Campaña “Recicla con nosotros”

En una primera fase, desenrotllada en el segon semestre de 2013, el projecte va implantar els punts d’arreplega en el pavelló de la Font de Sant Lluïu, el poliesportiu Benimaclet i el poliesportiu Cabanyal. La segona fase, duta a terme durant la primera mitat de 2014, va permetre instal·lar els punts d’arreplegada en l’Estadi del Túria (Tram III), Velòdrom Lluís Puig, pavelló Benicalap, pavelló Malva-rosa, poliesportiu El Carme i poliesportiu Natzaret.

Gràcies a esta implantació / millora del sistema d’arreplegada selectiva dels residus d’envàs domèstic que es generen en les instal·lacions de la FDM es van a reciclar al voltant de 105 tones a l’any. Únicament en el pavelló de la Font de Sant Lluís es recuperen unes 53 tones/any, de les quals el 20% són envasos lleugers, el 44% són cartó i paper i el 36% corresponen a la resta de residus. La resta de les 52 tones s’arrepleguen en les altres 8 instal·lacions, sent unes 36 tones d’envasos lleugers i, la resta, de paper i cartó.

A més, dins d’esta campanya, està prevista la posada en marxa d’iniciatives de sensibilització i comunicació sobre l’arreplegada selectiva de residus d’envàs i el seu reciclatge, entre el personal i els usuaris de les instal·lacions de la FDM.