Notes de premsa

“L’Esport Escolar, a debat”

 • , , ,

El passat dia 7 de juny, es va celebrar la jornada tècnica «L’esport escolar a València, a debat», organitzada per la Fundació Esportiva Municipal de València i l’Associació de Psicologia de l’Esport de la Comunitat Valenciana (APECVA), en col·laboració amb Caixa Popular i la Generalitat Valenciana.

 

La trobada, que va tindre lloc en el saló de conferències del Complex Esportiu Cultural Petxina va reunir experts, esportistes i representants d’entitats vinculades a l’esport escolar per a reflexionar sobre el futur de l’oferta esportiva dirigida a la població escolar de la ciutat.

 

A les 09.30 hores, va començar el primer panell de debat, titulat «Quins avantatges té la iniciació poliesportiva enfront de l’especialització primerenca en un esport?». Moderat per la tècnic esportiu de la FDM, Laura Jordán, este panell va comptar amb les aportacions del docent i investigador de la Universitat de València, Joan Pere Molina; el president d’APECVA, David Peris; el titulat en el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Claudio Nieto; i la ex-esportista i tècnic esportiu de la FDM, Mª Carmen García-Campero.

 

Després d’una pausa, l’activitat es va reprendre a les 12.00 hores amb el segon panell «Com impulsar projectes esportius en els Centres i Instituts de Secundària?». Eva Pérez, tècnic esportiu de la Direcció General d’Esports de la Generalitat Valenciana, va moderar este panell que ha va comptar amb la participació de Vicente Miñana, professor d’Educació Física de l’Institut d’Educació Secundària Francesc Ferrer i Guàrdia de Benimaclet, Alexandra València-Peris, professora titular del Departament de Didàctica d’Educació Física, Artística i Música de la Universitat de València, Enrique Cantón, vicepresident i membre fundador d’APECVA, i Gustavo Martínez, subdirector general de Centres Docents de la Generalitat Valenciana.

 

El públic assistent, al voltant d’un centenar, va estar compost en la seua majoria per responsables de centres educatius de Primària i Secundària, entitats organitzadores d’activitats esportives en edat escolar, clubs esportius, federacions, entrenadors i monitors, tècnics esportius en general i estudiants de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

 

La jornada «L’esport escolar a València, a debat» ha permés l’intercanvi d’idees i experiències entre diferents agents promotors de l’esport escolar a València, i entre les seues conclusions ha destacat la importància de comptar amb una oferta esportiu-educativa inclusiva i variada per a la joventut valenciana. Els organitzadors han agraït la participació activa i el compromís de tots els assistents i les entitats a les quals representen, reafirmant la importància de la promoció de l’esport escolar com a ferramenta fonamental per al desenvolupament integral dels joves.

Documentació de la jornada, actes i conclusions