Notes de premsa

El Complex Esportiu Cultural Petxina acull el Festival Internacional d’Escacs ‘València Cuna’ 2018

 • , ,

El Club d’Escacs Ciutat Vella organitza, un any més, en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de València, el Festival Internacional d’Escacs ‘València Cuna’. L’esdeveniment anual, es desenvolupa en la Sala d’Escacs del Complex Esportiu Cultural Petxina des del dia 30 de juliol al 5 d’agost. La regidora d’Esports, Maite Girau, ha rebut al Gran Mestre Internacional, procedent d’Ucraïna, Nasar Signen, que es troba en el certamen com a entrenador de l’equip ucraïnés de la ciutat de *Lviv. Al costat del Signen també ha estat el vicepresident de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Luis Barona.

El Festival Internacional d’Escacs ‘València Cuna’ és una trobada en el qual els aficionats i amants dels escacs poden gaudir d’aquest esport de manera professional ja que aglutina multitud d’activitats relacionades amb els escacs. A més, durant el festival també tindrà lloc la celebració de la 12ª edició del singular torneig d’escacs per equips ‘Ciutat de València’.

Enguany destaca la participació en el torneig de l’equip de la ciutat ucraïnesa de Lviv, bressol de la majoria de grans mestres que ha donat Ucraïna al llarg de la història i que actualment alberga l’escola més important d’escacs de tot el país. Al costat de l’equip ucraïnés també estarà el club francés Gujan-Mestras Échecs, els madrilenys de Collado Villalba i els bascos del Club Esportiu Elkano Getaria, entre uns altres.

Festival Internacional d’Escacs ‘València Cuna’ 2018

El certamen ha guanyat el reconeixement internacional amb el pas dels anys, com ho demostra el fet que en 2016 participara en el mateix la campiona mundial d’aquesta modalitat, Hou Yifan.
Per a aquesta edició, entre altres esdeveniments, el públic assistents podrà gaudir del Torneig Internacional Individual i el Torneig Internacional per Equips, que comptarà amb la presència de representants de diferents països europeus així com de tot el territori espanyol.