Notícies

El Club de Beisbol Astros de València s’ha proclamat campió de la Copa del Rei

 • 

El Club de Beisbol Astros de València s’ha proclamat aquest 28 d’agost campió de la Copa d’SM el Rei després de véncer a Marlins de Tenerife per 6 carreres a 0. La final es va disputar en l’estadi Antonio Espejo de Benamejí, a la província de Còrdova.

El club valencià aconseguia revalidar el títol aconseguit en la temporada passada i sumava la seua quarta Copa del Rei al palmarés. el trofeu al millor batedor del torneig per a Michel Rodríguez i l’MVP per a Edgar Rondón, mentre que premi al millor llançador va ser per a Yeudy García de Marlins.

Després de la derrota patida per l’equip valencià enfront de Marlins en la final de la Spanish Baseball League, fa tan sols una setmana, Astres va aconseguir emportar-se la victòria i va demostrar des del primer moment una clara superioritat en tots els aspectes del joc. La ofensiva valenciana va connectar 8 hits, posant en problemes als llançadors de Tenerife que no aconseguien contrarestar la intensitat d’Astres. 

Els jugadors van aconseguir tres home runs que han suposat quatre carreres, una actuació excel·lent al bat que va estar equilibrada amb la fase defensiva. El receptor, Blake Ochoa, va ser un pilar fonamental de l’equip i, al costat dels llançadors van signar una actuació molt sòlida. El pitcher obridor, Lowuin Sacramento, va estar encertadíssim, mostrant-se intractable, igual que el seu relleu, Ricardo Hernández, que es va mantindre segur i solvent. Els batedors illencs únicament van aconseguir connectar un hit, prova del nivell tan alt que va mostrar el club valencià.

Astres anotava una carrera gràcies a un home run d’Edgar Rondón, aconseguia dues carreres més en la segona entrada i aconseguia enlairar el marcador en la cinquena amb dues carreres per un altre home run de Rondón. En l’octava, un nou home run d’Edison Valerio acabaria amb les esperances dels insulars per remuntar un marcador advers i que ni tan sols havia estrenat. El resultat final va ser de 6-0 per a Astres.

FINAL DE TEMPORADA PER A ASTRES

Conclou una temporada excel·lent per a CB Astres que, en paraules de la seua mánager Juan García Puig, ha sigut històrica. “M’atreviria a dir que ha sigut la millor temporada en la història del Club ja que, dels 3 títols que disputàvem, hem guanyat la Copa d’Europa, la Copa del Rei i hem quedat segons en la *SBL. A més, hi ha una gran labor realitzada en les seccions inferiors i des de l’Acadèmia d’Astres. De moment, queden per celebrar-se el Campionat d’Espanya sub 11 i sub 13, però fins ara, en el sub 15 i sub 18 s’han aconseguit resultats fantàstics, hi ha una gran pedrera de xavals que venen trepitjant fort i que donaran molt a parlar en aquest esport, així que, el Club està d’enhorabona”.

Astres va aconseguir el passe a la final després de véncer el dissabte a San Inazio de Bilbao per 7-4, mentre que Marlins va fer el propi per 8-0 frent al CB Viladecans. Amb la victòria en semifinals, els dos equips s’asseguren una plaça per a la competició europea l’any pròxim.