Notícies

El Circuit Divina Pastora consolida el seu creixement gràcies a l’augment de participació femenina

 • 

L‘XI Circuit Divina Pastora de Carreres Populars de València ha tancat la seua edició de 2015 amb les deu proves que han discorregut per altres tants barris de la ciutat en els últims mesos. Una cita obligada per als corredors que consolida el seu creixement, amb un nombre total de 52.618 participacions en les deu proves,  que manté les xifres de corredors de les últims anys.

El Circuito Divina Pastora consolida su crecimiento gracias al aumento de participación femenina

El Circuito Divina Pastora consolida su crecimiento gracias al aumento de participación femenina

Un dada substancial és que manté el creixement del Circuit i no és un altre que l’augment de la participació femenina en el mateix, ja que les seues distàncies entre 5 i 7 quilòmetres es convertix en el primer pas en la carrera popular per a moltes dones. En este sentit, la presència femenina hi ha marcat un nou registre de participació amb un 31.34% al llarg de tot el circuit, superant les xifres en ascens dels anys precedents, que van arribar a 25.2 i 28%, respectivament en 2013 i 2014. D’esta manera, per primera vegada s’aconseguix pràcticament que de cada tres corredors una siga dona, una proporció que seguix en augment.

La presencia femenina ha marcado un nuevo registro de participación con un 31.34%

La presencia femenina ha marcado un nuevo registro de participación con un 31.34%

Un altre dels motiu de satisfacció d’este Circuit que organitza l’Ajuntament de València, des de la Fundació Esportiva Municipal, i amb la col·laboració de diferents clubs i associacions en les seues deu proves, és que continua sent un circuit plural i global, com mostren les dades de participació segons països, que ja ascendixen a 59 nacionalitats diferents (29 de països europeus, 20 d’Amèrica, sis d’Àfrica, i quatre d’Àsia) a pesar de tractar-se d’un Circuit local, el que mostra la capacitat d’integració social d’estos esdeveniments.

Les dates per a inscriure’s al XII Circuit

Finalitzat el Circuit Divina Pastora de 2015, es treballa ja a ultimar els detalls i dates de les deu proves que compondran el XII Circuit, i que s’anunciaran pròximament. De moment, els corredors que en este recent circuit han completat almenys huit de les deu carreres podran realitzar la seua inscripció preferencial per a la pròxima edició els dies 15 i 16 de desembre. La resta de corredors podran inscriure’s a partir del 17 de desembre i fins a completar els 8.000 dorsals disponibles per al Circuit complet, als que després se sumen els 2.000 dorsals que s’habiliten en els dies previs a cada prova.