Notes de premsa

El Circuit de Carreras Populares de València s’acomiada un any any més amb la celebració de la seua gala de guanyadors

 • , ,

Aquesta 17é edició ha coronat a Raquel Landín i a Jorge Peris com a guanyadors absoluts i al Redolat Team com a club amb major participació

Un altre any més el Circuit de Carreras Populares de València 2022 ha celebrat la seua tradicional gala de guanyadors en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina. En ella s’ha fet lliurament dels guardons als millors runners de la temporada i s’han presentat el calendari i les novetats de la nova edició del circuit.

Al voltant de 300 persones han assistit a la cerimònia que enguany ha sigut presentada per la periodista Laura Grande. Els guanyadors absoluts de la temporada han sigut Raquel Landín i Jorge Peris del The Kenyan Urban Way en les categories femenina i masculina respectivament. Respecte a la competició per equips, el reconeixement ha anat a parar al Redolat Team, en la categoria femenina, i al Serrano Club de Atletismo en la masculina. El guardó als clubs amb major participació l’ha rebut el Redolat Team en les dues categories.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha volgut destacar la creixent evolució del circuit des de la seua creació fa quasi dues dècades arrere “han passat 17 anys des de que aquest circuit va nàixer com un xicotet grup de carreres populars per barris pràcticament de manera amateur, i gràcies a tots vosaltres s’ha convertit en un fenomen que mou milers de persones, ha generat tot un sector econòmic i posicionat a València com un referent nacional de l’esport popular”.

 

Mateo també ha assenyalat la importància del Circuit de Carreres Populars com un dels pilars per a la consagració de València com ciutat del running “no tinc cap dubte que aquest circuit va ser i és el germen del que hui coneixem com la ciutat del running, una de les palanques importants que va catapultar i va posar de moda la pràctica de la carrera a peu a la nostra ciutat”. A més, ha posat en valor caràcter integrador del circuit i com aquest s’ha convertit en una referència a nivell nacional “en el seu moment vau saber innovar, vau ser pioners, i vau marcar el camí. Hui gaudim dels fruits d’aquella innovació, però des de l’ajuntament de valència, si hi ha una cosa de la qual estem orgullosos d’aquest circuit, és del seu caràcter inclusiu i integrador”.

Amb aquest acte, la 17é edició del circuit tanca un any on han participat més de 25.000 participants i més de 700 menors en sis carreres infantils. Cal destacar també la participació femenina, que enguany ha sumat 8.675 dones participants que representen a prop del 35% de la participació total.

Finalment, durant aquest any, el Circuit de Carreres Populars va aconseguir la fita històrica d’aconseguir el milió de metres recorreguts. La marca es va aconseguir amb la VII Carrera José Antonio Redolat el passat 15 de maig quan els corredors van travessar l’arc de meta situat en la pista d’atletisme del Jardí del Túria. Aquesta xifra s’ha aconseguit després de 17 edicions i 167 carreres i serveix per a reflectir la forta aposta de la ciutat de València pel running.

Novetats del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2023

La primera i principal novetat de la 18é edició del circuit és el seu canvi de nom a Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València, després de l’entrada de l’entitat bancària valenciana Caixa Popular com a principal patrocinador, i que li donarà nom durant els següents tres anys.

La següent novetat és que la nova entitat solidària passa a ser a ASPAYM (l’Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques de la Comunitat Valenciana). Es tracta d’una associació sense ànim de lucre, declarada d’Utilitat Pública, amb la missió de promoure i fomentar tota classe d’accions i activitats destinades a millorar la qualitat de vida de les persones amb lesió medul·lar i gran discapacitat física.

Respecte al calendari, aquest passarà de deu a huit carreres per a així donar un respir als corredors i facilitar-los la preparació a les diferents proves que se celebren a la ciutat durant els últims mesos de l’any. A més, com a al·licient especial el calendari incorporarà un total de quatre carreres 5K homologades per la Federació d’Atletisme i que estaran contemplades en el calendari autonòmic de carreres en ruta de la Comunitat Valenciana, per a tothom tinga la possibilitat de registrar les seues marques en el propi Circuit.

En la mateixa línia, la pròxima edició continuarà apostant per un Circuit que els servisca com a iniciació al running als més xicotets. D’aquesta manera, durant 2023 se celebraran sis carreres infantils perquè els menors de fins a 14 anys continuen gaudint d’aquestes distàncies adaptades.

D’altra banda, tots els que completen un mínim de sis carreres, tants els que estiguen inscrits al circuit com carrera per carrera, obtindran la samarreta edició especial finisher de 2023 i tindran accés prioritari per a la inscripció de Circuit de Carreras Caixa Popular 2024. Així mateix, els corredors i corredores que completen les huit proves tindran accés a un sorteig de 20 dorsals de la 10K Ibercaja, deu dorsals per a la 15K Oberta a la Mar i 15K Nocturna Medionalum, cinc dorsals per a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso – Zurich i la Marató de València Trinidad Alfonso.

Seguint amb les novetats de la pròxima edició, s’incorporarà una classificació general fallera durant tot l’any. També es crearà una nova categoria: la categoria Or, per als majors de 60 anys d’ara en avant i la categoria Veterans C serà per als participants d’entre els 55 i 60 anys. L’última novetat arribarà en la carrera per la Discapacitat, on s’entregarà un trofeu específic a les persones amb discapacitat.

Tota la informació enhttps://carreras.deportevalencia.com/