Notícies

El Circuit de Carreres Populars de la Ciutat de València celebra el seu XIX aniversari

 • , ,

El 10 d’abril de 2005 va tindre lloc la primera prova de l’actual Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València

L’actual Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València complix 19 anys el mes vinent d’abril. El seu origen va tindre lloc en donar-li una estructura a les diferents proves que ja es realitzaven a la nostra ciutat així com amb la confecció d’un reglament comú de totes eixes carreres i la recollida dels resultats mitjançant un sistema de codi de barres. Va ser el 10 d’abril de 2005 quan es va celebrar la primera carrera d’un conjunt de proves que va passar a dir-se Circuit de Carreras Populares de la Ciutat de València.

 

En aquella època, participaven els habituals corredors de principis dels anys dos mil i va reunir una bona quantitat de debutants, molts d’ells, actualment assidus a la pràctica del running.

El Circuit és el fenomen esportiu popular que major i millor resposta va tindre i continua tenint entre els seus participants i seguidors i, és un dels precursors de València Ciutat del Running, que va complir el seu desé aniversari el mes de gener passat i, que també va nàixer per a donar cobertura a tots els esdeveniments de l’atletisme popular que se celebren a la nostra ciutat i, d’esta manera consolidar a València com una referència internacional en el món de la carrera a peu.

El Circuit va tindre des dels orígens, persones molt involucrades en l’elaboració del projecte esportiu, que el van assumir com a propi i van saber arreplegar les peticions i suggeriments dels principals protagonistes, és a dir, dels atletes populars. L’experiència i la tecnologia han sigut fonamentals a l’hora de la fidelitat dels atletes populars, perquè la comoditat del sistema d’inscripció i els avisos via SMS han contribuït a captar cada vegada més adeptes.

El treball ben fet i els mitjans de comunicació també han sigut determinants en l’èxit del Circuit, així com la transmissió dels avantatges del mateix entre els atletes. D’altra banda, el bon ambient regnant en cadascuna de les proves i la filosofia del corredor popular, han fet la resta.

Quant als recorreguts, durant els primers anys hi havia proves de gran distància com els 13.000 metres de Galápagos i altres molt curtes com els 3.700 metres de Ciutat Vella. Actualment, s’han unificat les huit proves en la distància de 5.000 metres, sent quatre d’elles homologades.

Al llarg de tots estos anys, el Circuit ha anat creixent així com adaptant el seu nom. Durant els tres primers anys es va denominar Circuit de Carreras Populares de la Ciutat de València (2005-2008). Els cinc següents, van tindre tres denominacions diferents passant a dir-se Circuit Ruralcaja de Carreras Populares de la Ciutat de València, Circuit CRM Ruralcaja de Carreras Populares Ciutat de València i, Circuit CRM de Carreras Populares Ciutat de València (2008-2012). Durant els següents set anys va passar a dir-se Circuit Divina Pastora Segurs de Carreras Populares Ciutat de València (2013-2020) mentres que en els anys 2021 i 2022 va ser Circuit de Carreras Populares de València. Actualment, i des de la passada edició es denomina Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València.

 Des de la primera prova, X Volta a Peu a Orriols, del 10 d’abril de 2005 fins a la IX Carrera Never Stop Running “Mai et rendisques” de l’11 de febrer de 2024, han sigut 181 proves disputades al llarg de dènou edicions.

D’altra banda, han sigut un total d’1.074.414 metres acumulats i més de 691.000 participacions d’atletes dels cinc continents.

Hassane Ahouchar, Jaouad Oumellal i Raquel Ladín amb quatre Circuits cadascun han sigut els atletes més llorejats i, els dos últims esportistes, amb 37 i 41 victòries, respectivament, han sigut els que més victòries han aconseguit. El C.A. Delta València, en homes, i Serrà Club Atletisme, en dones, han sigut en sis i huit ocasiones campions per clubs i, Redolat Team ha aconseguit ser set vegades campió com el club més nombrós. D’altra banda, el Serrà Club Atletisme ha obtingut 81 victòries individuals tant en la categoria d’homes com en la de dones.

Finalment, les nacionalitats que més victòries han aconseguit són l’espanyola amb 163 triomfs en la categoria femenina i la marroquina amb 109 primers llocs en la categoria masculina.