Notes de premsa

El Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València s’acomiada un any més amb la celebració de la seua gala de guanyadors i presenta l’edició del 2024

 • , ,

Esta 18é edició ha coronat a Alicia Álvarez i a Alberto López com a guanyadors absoluts i a Redolat Team com a club amb major participació tant en la categoria femenina com masculina

Un altre any més el Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València 2023 ha celebrat la seua tradicional gala de guanyadors en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina. En ella s’ha fet lliurament dels guardons als millors runners de la temporada i s’han presentat el calendari i les novetats de la nova edició del circuit.

Al voltant de 300 persones han assistit a la cerimònia que enguany ha sigut presentada per la periodista Laura Grande. Els guanyadors absoluts de la temporada han sigut Alicia Álvarez Gutiérrez del club C.D. Metaesport i Alberto López Barceló, del Serrano Club Atletisme, en les categories femenina i masculina respectivament.

El Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València s'acomiada un any més amb la celebració de la seua gala de guanyadors  i presenta l'edició del 2024

El Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València s’acomiada un any més amb la celebració de la seua gala de guanyadors i presenta l’edició del 2024

Quant a la competició per equips, el reconeixement ha anat a parar al Club Esportiu Metaesport, en la categoria femenina, i al Serrano Club d’Atletisme en la masculina. El guardó als clubs amb major participació l’ha rebut el Redolat Team en les dues categories.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, que ha tancat l’acte, ha volgut destacar que “el nostre Circuit va de conquistar cors, barris i objectius, any rere any, gràcies al treball dur de tots els que us bolcau amb el running de la nostra ciutat, des de fa quasi 20 anys”.

Gil també ha assenyalat que “estes xifres ens demostren que el Circuit és una invitació oberta, no sols als veïns de la ciutat, sinó a qualsevol atleta del món; una oportunitat per a sumar-se al running en una de les ciutats amb millors condicions per a això. Les distàncies assequibles i els recorreguts pels barris de la ciutat han convertit estes proves, amb quasi dues dècades d’història, en un dels programes amb més èxit de la Fundació Esportiva Municipal”.

Esta 18é edició ha coronat a Alicia Álvarez i a Alberto López com a guanyadors absoluts i a Redolat Team com a club amb major participació tant en la categoria femenina com masculina

Esta 18é edició ha coronat a Alicia Álvarez i a Alberto López com a guanyadors absoluts i a Redolat Team com a club amb major participació tant en la categoria femenina com masculina

Amb este acte, la 18é edició del circuit tanca un any on s’han recorregut un total de 41.400 metres i, han participat més de 28.000 participants i més de 1.000 menors en sis carreres infantils. Cal destacar també la participació femenina, que enguany ha sumat 9.225 dones participants que representen a prop 40% de participació total.

Novetats del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024

La primera novetat de la 19é edició del circuit és la consolidació de la realització d’un total de 8 carreres per a facilitar la preparació dels corredors a les diferents proves que se celebren a la ciutat durant els últims mesos de l’any, com són la Mitjana Marató, la Marató o les diferents 15k.

La segona novetat és que amb l’objectiu d’unificar la distància de totes les proves, totes les carreres de 2024 tindran la mateixa distància: 5.000 metres.

En la mateixa línia, la pròxima edició continuarà apostant per un Circuit que servisca com a iniciació al running per als més xicotets. D’esta manera, durant 2024 se celebraran huit carreres infantils perquè els menors de fins a 14 anys continuen gaudint d’estes distàncies adaptades.

Una altra de les novetats del circuit de 2024 és que continuarà comptant amb quatre proves homologades per part de la de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme que estaran contemplades dins del calendari autonòmic de carreres en ruta de la Comunitat Valenciana, perquè així tots els participants tinguen la possibilitat de tindre una marca oficial en esta distància.

Novetats del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024

Novetats del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024

La següent novetat és que la nova entitat solidària passa a ser a Interpreta Natura. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre nascuda per a treballar per la conservació del patrimoni natural i cultural a través de tècniques d’interpretació, l’any de València com a Capital Europea Verda.

El calendari definitiu del Circuit 2024 és:

25a Carrera Popular Galápagos 3F el 28 gener; 9 Carrera Never Stop Running “Nunca te rindas” l’11 febrer; V Volta a Peu Runners Ciutat de València el 25 febrer; V Volta a Peu per la Discapacitat el 13 abril; IX Carrera José Antonio Redolat el 12 maig; VI Carrera Marta Fernández de Castro el 9 juny; 46a Volta a Peu als Barris de Sant Marcel·lí i Sant Isidre el 22 setembre i la 14a Volta a Peu dels Falles el 6 d’octubre.

D’altra banda, tots els que completen un mínim de sis carreres, tants els que estiguen inscrits al circuit com carrera per carrera, obtindran la samarreta edició especial finisher de 2024 i tindran accés prioritari per a la inscripció de Circuit de Carreras Caixa Popular 2025. Així mateix, els corredors i corredores que completen les huit proves tindran accés a un sorteig de 25 dorsals per al Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València, 20 dorsals de la 10K/5K Ibercaja i altres 20 per al Pas Ras al Port de València, deu dorsals per a la 15K Oberta a la Mar i 15K Nocturna FibraValencia, cinc dorsals per a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso -Zurich i la Marató de València Trinidad Alfonso.

Calendari del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024. Seran 8 carreres de 5K, amb quatre d'elles homologades per la RFEA

Calendari del Circuit de Carreres Caixa Popular Ciutat de València 2024. Seran 8 carreres de 5K, amb quatre d’elles homologades per la RFEA

Per a la pròxima edició, es continuarà realitzant una classificació general fallera durant tot l’any igual que es manté la categoria Or, per als majors de 60 anys d’ara en avant i la categoria Veterans C per als participants entre els 55 i 60 anys. Així mateix, es manté el lliurament d’un trofeu específic a les persones amb discapacitat, en la carrera per la Discapacitat.

Resta de proves de València Ciutat del Running

València s’ha convertit, per mèrits propis a la Ciutat del Running. Com a mostra, este impressionant calendari de proves, a més de les del Circuit de Carreres Caixa Popular, la qual cosa fa que els corredors/as puguen gaudir de més de 28 carreres entre les quals destaquen les 4 etiquetes World Athletics de la IAAF:

València Ciutat del Running. Més de 28 carreres al llarg de l'any en les quals destaquen les 4 etiquetes World Athletics de la IAAF

València Ciutat del Running. Més de 28 carreres al llarg de l’any en les quals destaquen les 4 etiquetes World Athletics de la IAAF

  • La Label Race 10K Ibercaja València el 14 de gener
  • Label Race del 15K Nocturna Banco FibraValencia 28 de setembre
  • La Gold Label Race Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso Zurich 27 d’octubre.
  • Maratón Valencia Trinidad Alfonso que és una de les dotze carreres a tot el món amb la Platinum Label l’1 de desembre.