Notícies

El Circuit de Carreres Populars compleix 7000 dies com un referent nacional del running popular

 • ,

El diumenge 9 de juny del 2024, el Circuit de Carreres Populars de València celebra una fita extraordinària: 7000 dies des del seu inici el 10 d’abril del 2005.

L’esdeveniment inicial va comptar amb la participació de 361 adults que van completar una distància de 7.340 metres (anunciada originalment com a 8.000 metres) i 484 xiquets, que van omplir de vida els carrers del barri amb el seu entusiasme i energia.

Des de l’emblemàtica X Volta a Peu a Orriols fins a la VI Carrera Marta Fernández de Castro, el circuit ha vist un increment espectacular en la participació i en la diversitat d’esdeveniments.

Durant 19 edicions i 184 proves disputades, s’han recorregut un total de 1.089.414 metres i s’han registrat més de 701.000 participacions d’atletes provinents dels cinc continents. Entre els corredors més premiats hi ha Hassane Ahouchar i Jaouad Oumellal, cadascun amb quatre títols de Circuit. Raquel Landín, també amb quatre Circuits guanyats, és l’atleta femenina més destacada.

Pel que fa a clubs, C.A. Delta València ha dominat en sis ocasions a la categoria masculina, mentre que C.A. Cárnicas Serrano/Serrano Club Atletisme s’ha proclamat campió en huit ocasions a la categoria femenina.

Els ja esmentats  Jaouad Oumellal i Raquel Landín destaquen a més per ser els atletes amb més victòries individuals, acumulant 37 i 41 victòries respectivament. En termes de nacionalitats, el Marroc i Espanya acumulen 109 i 165 victòries individuals respectivament.

El circuit ha oferit una gran varietat de recorreguts, adaptant-se al creixement en participació i explorant diferents zones de València. Des de carrers de barri fins a àmplies avingudes i llocs emblemàtics com la Ciutat de les Ciències, la Fira València, el Velòdrom Luis Puig, l’Estadi Ciutat de València i Mestalla. També s’han celebrat curses nocturnes i esdeveniments a pedanies com El Palmar i Benimàmet.

Els recorreguts han inclòs superfícies d’asfalt, trams de terra i fins i tot arena de platja, amb lleugers desnivells majoritàriament i algunes carreres amb més dificultat en zones com Benimàmet i Sant Marcel·lí.