Notes de premsa

El Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 celebra l’última prova abans de l’aturada estiuenca amb la VI Carrera Marta Fernández de Castro

 • , ,

La cinquena prova de l’any arranca este diumenge a les 9 hores des del Passeig de l’Albereda

La denovena edició del Circuit de Carreres Caixa Popular de València torna este cap de setmana amb la VI Carrera Marta Fernández de Castro, on els runners podran gaudir de l’última cita del Circuit abans de l’aturada estiuenca pels districtes de Penya-Roja i La Creu del Grau i tindrà com a punt d’eixida el Passeig de l’Albereda, entre els ponts de l’Assut d’Or i el Pont de Montolivet.

Esta prova compta amb un recorregut de 5.000 metres i és la tercera prova que està homologada per la Federació Espanyola d’Atletisme. La prova començarà a les 09.00 hores per als atletes preferents, mentre que a les 09.02 hores eixiran la resta de corredors i, finalment, a les 09.04 hores, tots aquells que es van inscriure en la modalitat “Al teu ritme” on podran gaudir del recorregut d’una manera més pausada i amb un requisit físic menor. Esta última modalitat és no competitiva i inclourà també a aquells participants que practiquen la marxa nòrdica.

La prova tornarà a comptar amb carreres per a menors de 14 anys, que tindran lloc en la recta d’arribada en el Passeig de l’Albereda una vegada arriben els últims participants de la modalitat “Al teu ritme”. Seran proves adaptades de manera progressiva a les edats dels participants menors de 14 anys: Sub14 (1.000 metres), Sub12 (800 metres), Sub10 (600 metres), Sub8 (400 metres) i Sub6 (200 metres). L’horari previst per a la primera prova de menors serà al voltant de les 10.15 hores.

El Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 celebra l'última prova abans de l'aturada estiuenca amb la VI Carrera Marta Fernández de Castro.

El Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 celebra l’última prova abans de l’aturada estiuenca amb la VI Carrera Marta Fernández de Castro.

En la categoria de discapacitat s’establixen tres modalitats: discapacitat intel·lectual i sensorial, discapacitat física i orgànica i cadira de rodes desplaçada manualment en la categoria absoluta tan masculina com en la femenina i per a optar a esta classificació és obligatori estar inscrit en la modalitat competitiva.

El soci solidari del Circuit per a esta edició és Interpreta Natura, una associació sense ànim de lucre nascuda per a treballar per la conservació del patrimoni natural i cultural de la Comunitat Valenciana a través de tècniques d’interpretació i la seua missió és donar significat als trets naturals i culturals perquè siguen estimats i conservats. Com a associació sense ànim de lucre, destinen els beneficis de les activitats que realitzen a fins com: planificar i executar programes interpretatius en espais naturals i llocs d’interés historicoartístic, augmentar el compromís social amb el medi ambient i els recursos culturals, fomentar l’educació per a la sostenibilitat com un mode de vida, defendre els nostres boscos i el paisatge o secundar i crear iniciatives contra la despoblació.

Els dorsals es podran arreplegar este divendres 24 de maig de 17.00 a 20.30 hores i el dissabte 25 de maig de 10.00 a 20.30 hores a la botiga Intersport del Centre Comercial Parc Ademuz.

En cas de voler retirar-ho el mateix dia de la carrera, s’habilitarà en la zona d’eixida una zona de recollida des d’1 hora 30 minuts abans de la carrera.

 

Afeccions en el transport

A causa del muntatge de l’eixida de la carrera, el tram entre plaça d’Europa i la rotonda del Centre Comercial Aqua romandrà tancat a la circulació de 6 a 12 hores, aproximadament.

EMT València ha dissenyat noves rutes en huit línies a causa de la VI Carrera Marta Fernández de Castro. Totes les afeccions al trànsit en l’itinerari poden consultar-se en la secció “Última Hora” de la web de l’EMT, la seua App i en xarxes socials de l’empresa municipal.

Recorregut VI Carrera Marta Fernández de Castro.

Recorregut VI Carrera Marta Fernández de Castro.