Notícies

El Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 aplega el seu equador amb la IX Carrera José Antonio Redolat

 • 

La quarta prova del Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 arrancarà a les 9 hores des de l’Avinguda Maestro Rodrigo, a l’altura del número 24, el pròxim 12 de maig

La denovena edició del Circuit de Carreres Caixa Popular de València torna este cap de setmana amb la IX Carrera José Antonio Redolat, on els runners podran gaudir d’una nova cita del Circuit per l’Avinguda Pío Baroja i el barri de Campanar i tindrà com a punt d’eixida l’Avinguda Maestro Rodrigo, a l’altura del número 24.

Esta prova, puntuable dins del Circuit, compta amb un recorregut de 5.000 metres i és la segona prova homologada del calendari. En este esdeveniment esportiu discorreran els 5.000 corredors inscrits en el Circuit de Carreres Caixa Popular de València, a més de tots aquells corredors que s’han apuntat expressament a esta prova organitzada per la Fundació Esportiva Municipal i el Club Redolat Team.

El Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 aplega el seu equador amb la IX Carrera José Antonio Redolat

El Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 aplega el seu equador amb la IX Carrera José Antonio Redolat

La IX Carrera Jose Antonio Redolat començarà a les 09:00 hores per als atletes preferents, mentre que a les 09:02 hores eixiran la resta de corredors i, finalment, a les 09:04 hores, tots aquells que es van inscriure en la modalitat “Al teu ritme” on podran gaudir del recorregut d’una manera més pausada i amb un requeriment físic menor. Esta modalitat és no competitiva i inclourà també a aquells participants que practiquen la marxa nòrdica.

Pel que fa al recorregut de la prova, l’eixida es realitzarà des de l’avinguda del Mestre Rodrigo a l’altura de la plaça de Badajoz en sentit Benimàmet, i travessarà l’avinguda del General Avilés i el carrer de la Safor fins a arribar a la rotonda amb el carrer del Camp de Túria sense envair-la. A esta altura farà un canvi de sentit i tornarà pel carril contrari de l’avinguda del Mestre Rodrigo per a incorporar-se per l’avinguda de Pío Baroja fins a l’altura del carrer de la Vall de la Ballestera per a, de nou, fer un canvi de sentit en Pío Baroja i continuar per General Avilés i Mestre Rodrigo. Finalment el recorregut accedirà al tram 3 dels Jardins del Túria fins a l’estadi d’Atletisme, on se situarà la meta.

La quarta prova del Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 arrancarà a les 9 hores des de l'Avinguda Maestro Rodrigo

La quarta prova del Circuit de Carreres Caixa Popular 2024 arrancarà a les 9 hores des de l’Avinguda Maestro Rodrigo

La prova tornarà a comptar amb carreres per a menors de 14 anys, que tindran lloc en les pistes d’atletisme de l’Estadi del Túria, una vegada arriben els últims participants de la modalitat “Al teu ritme”. Seran proves adaptades de manera progressiva a les edats dels participants menors de 14 anys: Sub14 (1.000 metres), Sub12 (800 metres), Sub10 (600 metres), Sub8 (400 metres) i Sub6 (200 metres). L’horari previst per a la primera prova de menors serà al voltant de les 10:15 hores.

En la categoria de discapacitat s’establixen tres modalitats: discapacitat intel·lectual i sensorial, discapacitat física i orgànica i cadira de rodes desplaçada manualment en la categoria absoluta tan masculina com en la femenina i per a optar a esta classificació és obligatori estar inscrit en la modalitat competitiva.

Les pistes blaves de l'Estadi del Túria espera als corredors este diumenge

Les pistes blaves de l’Estadi del Túria espera als corredors este diumenge

El soci sol·lidari del Circuit per a aquesta edició es Interpreta Natura, una associació sense ànim de lucre nascuda per a treballar per la conservació del patrimoni natural i cultural de la Comunitat Valenciana a través de tècniques d’interpretació i la seua missió és donar significat als trets naturals i culturals perquè siguen estimats i conservats. Com a associació sense ànim de lucre, destinen els beneficis de les activitats que realitzen a fins com: planificar i executar programes interpretatius en espais naturals i llocs d’interés historicoartístic, augmentar el compromís social amb el medi ambient i els recursos culturals, fomentar l’educació per a la sostenibilitat com un mode de vida, defendre els nostres boscos i el paisatge o secundar i crear iniciatives contra la despoblació.

Finalment, els dorsals es podran arreplegar este divendres 10 de maig de 17:00 a 20:30 hores i el dissabte 11 de maig de 10:00 a 20:30 hores a la botiga Intersport del Centre Comercial Ademuz.

En cas de voler retirar-ho el mateix dia de la carrera, s’habilitarà en la zona d’eixida una zona de recollida des d’1 hora 30 minuts abans de la carrera.

Afeccions en el transport

A causa del muntatge de l’eixida de la carrera, el tram de l’avinguda del Mestre Rodrigo, entre el carrer de la Vall de la Ballestera i la plaça de Badajoz, romandrà tancat a la circulació de 6 a 10 hores, aproximadament.

EMT València ha dissenyat noves rutes en cinc línies a causa de la IX Carrera José Antonio Redolat. Tota les afeccions al trànsit en l’itinerari poden consultar-se en la secció “Última Hora” de la web de l’EMT, la seua App i en xarxes socials de l’empresa municipal.