Notes de premsa

El Circuit 5K ja és la tercera ruta runner amb més usuaris d’Espanya

 • , , , ,

La ciutat de València compta amb nombroses rutes i zones aptes per a córrer. Entre totes elles, el Circuit 5K, situat en el Jardí del Turia, s’ha convertit en lloc específic de referència per a la pràctica del running. Un gran espai que permet gaudir i entrenar aquest esport, i que, recentment, ha sigut reconegut com la tercera ruta amb més usuaris de tota Espanya.

No ho diem nosaltres, el reconeixement es desprèn de l’informe Strava Insights 2017. La popular aplicació per a corredors ha realitzat el càlcul sumant les dades obtingudes dels GPS dels usuaris. Els resultats confirmen que el Circuit 5K és la tercera ruta amb més entrenaments de tota Espanya, ja que compta amb més de 76.000 registres en aquesta zona.

El Circuit 5K se situa així per darrere, únicament, de Barcelona i Madrid. El mateix informa també reflecteix que València és la tercera província del país amb més activitats relacionades amb el running registrades, amb un total de 456.577 segons les dades publicades amb els quals explica l’aplicació.

València té nombroses rutes i zones per a córrer, però ha trobat en el Circuit 5K ‘Jardí del Turia’, el carril específic per a la pràctica del running, el gran espai per a gaudir i entrenar aquest esport, convertint-se en la tercera ruta amb més usuaris de tota Espanya.

Al costat de l’informe anterior, l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE) també ha renovat recentment l’estudi d’usos del Circuit 5K. Els resultats obtinguts dels passats mesos d’octubre i novembre han sigut comparats amb els obtinguts en 2015, i certifiquen que la fidelitat del corredor augmenta, tant en les setmanes prèvies a les grans proves com en les setmanes posteriors a aquestes carreres.

Aquest últim estudi estadístic del IVIE, reflecteix que en el Tram VIII del Circuit 5K, a l’altura del Pont del Real, es van registrar 15.300 usos de corredors en la primera setmana d’octubre, amb un increment del 28% respecte a 2015. En l’última setmana del passat mes de novembre, després de la Marató València, es van registrar 8.500 usos setmanals, amb un lleuger increment del 5% pel que fa a les dades que l’institut va registrar en el seu comptatge realitzat en el mateix període de 2015.

Més millores per a corredors en el Circuit 5K

La infraestructura per a corredors, impulsada per la Fundación Trinidad Alfonso per a convertir-se en ruta referencia per als corredors i visitants de la ciutat, continua fent millores per als usuaris. L’última ha sigut, la instal·lació d’uns fanals en els trams amb menys llum especialment creades per al Circuit 5K. Aquests il·luminen els trams més necessitats, al mateix temps que respecten la contaminació lumínica d’un Jardí del Turia ple de vida i de corredors.

Informe Strava Insights 2017

Estudio de usos del Circuit 5K del Instituto Valenciano de Investigaciones Económicas