Notícies

El Circuit 5K Jardí del Turia obri tot el seu traçat a falta de rematar els últims treballs

 • 

El Circuit 5K Jardí del Turia per a corredors, impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, ja ha obert tot el seu traçat. Els últims trams que estaven pendents de construcció eren els X i XI, amb la qual cosa amb la seua execució ja han finalitzat les obres al llarg dels 11 trams. Des d’esta mateixa setmana els corredors ja poden disfrutar del seu traçat complet, des del pont Nou d’Octubre (junt amb el parc de Capçalera) fins al parc Gulliver.

En total, 5.731 metres de traçat específic per al corredor, amb una superfície avalada per l’Institut de Biomecànica de València per a suavitzar els impactes de la carrera. Un carril running per i per als corredors. D’este circuit especial, els 5.000 metres centrals estan homologats i perfectament senyalitzats cada cent metres, sense incloure les dos llaçades que hi ha en els extrems i que permeten al corredor donar un gir en la seua carrera.

1 Usuario 5k

En els pròxims dies es continuarà treballant a rematar els últims treballs, que afecten els punts d’il·luminació i senyalització de les zones interés, a més d’un altre tipus d’actuació per a la recomposició de les zones verda i gespa limítrof al Circuit 5K, amb els que es donarà per finalitzat el traçat.

Ja han començant a instal·lar-se tant la senyalètica que marcarà els elements i zones del Circuit 5K com el sistema d’il·luminació que marcarà el camí dels corredors quan les condicions de llum natural ho requerisquen. Els punts d’il·luminació es col·locaran cada 12,5 metres del traçat a ambdós costats del carril de corredors, il·luminant també els punts quilomètrics cada cent metres, així com la senyalètica rellevant.

El Circuit 5K és una infraestructura impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso, entitat presidida per Juan Roig. La part tècnica està liderada per l’arquitecte Carlos Campos, junt amb els responsables de la regidoria de parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, i els encarregats de l’empresa Pavasal. 

2 Usuario 5K