Notes de premsa

El Campionat d’Espanya d’Atletisme a l’aire lliure FEDDI arriba a València aquest cap de setmana amb la participació de quasi 300 atletes nacionals

 • , ,

L’Estadi del Túria es convertirà en l’epicentre de l’esport per a persones amb discapacitat del 26 al 28 d’abril amb la presència de 53 clubs

El passat 23 d’abril es va presentar el Campionat d’Espanya d’Atletisme a l’aire lliure FEDDI 2024 amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; la directora executiva de la Federació Espanyola d’Esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEDDI), Celia Garrote; i la secretària de la Federació d’Esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual a la Comunitat Valenciana (FEDI-CV), Sandra Gil. Aquest torneig té com a objectiu, entre altres, donar visibilitat a 287 esportistes nacionals amb capacitats diferents que es donaran cita en el Estadi del Túria del pròxim 26 al 28 d’abril.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat que “per a la ciutat, acollir un campionat d’aquest calibre és importantíssim. 287 atletes, 53 clubs, nou d’ells valencians, i la importància que cada vegada hagen més llicències, significa que cada vegada hi ha més oportunitats i existisca més visibilitat. Aquest cap de setmana, València serà l’epicentre nacional de l’atletisme inclusiu, gaudint d’unes jornades meravelloses en una pista homologada, que això és importantíssim perquè els nostres atletes puguen registrar les seues marques“.

El campionat compta amb 53 clubs procedents de diferents punts del país, dels quals nou són valencians. Conjunts, esportistes, tècnics i/o delegats posseïxen la llicència FEDDI o llicència autonòmica validada per FEDDI, que permet competir en el territori nacional i internacional.

L'Estadi del Túria es convertirà en l'epicentre de l'esport per a persones amb discapacitat del 26 al 28 d'abril amb la presència de 53 clubs.

L’Estadi del Túria es convertirà en l’epicentre de l’esport per a persones amb discapacitat del 26 al 28 d’abril amb la presència de 53 clubs.

El torneig està dividit en cinc nivells de competició segons les capacitats de cada esportista: competició T20, nivell més alt de la competició, sense necessitat de modificar tècnicament el reglament a les seues necessitats; competició T21, destinada a esportistes amb Síndrome de Down; Adaptada T22, dirigit a aquells esportistes que necessiten la modificació del reglament per a rendir al màxim; Habilitats Esportives T23, dirigit a aquells esportistes que posseïsquen un nivell de competència motriu més baix i que necessiten realitzar proves esportives adaptades a les seues possibilitats; i modalitat OPEN, aquells atletes amb discapacitat o sense.

Cada nivell té unes categories d’edat: competició T21 i T20 (Màster, nascuts en 1988 i anteriors; Absoluta, nascuts entre 2006 i 1989; Sub18, nascuts entre 2007 i 2010; i Sub14, nascuts en 2011 i posteriors), mentre que Adaptada T22 i Habilitats Esportives T23 li correspon Absoluta.

La competició començarà el divendres 26 d’abril, a les 17.30; continuarà el dissabte 27 d’abril, amb una jornada matutina, des de les 09.30 hores, i vespertina, a partir de les 17.30 hores, per a finalitzar el diumenge 28 d’abril al matí, amb inici a les 09.30 hores.

Durant els tres dies d’esport, els atletes realitzaran tota classe de proves (diverses distàncies en metres, metres de barres, salt de longitud…). Cada prova individual tindrà el seu lliurament de medalles per als tres primers classificats: Or, Plata i Bronze, respectivament.

S’entregaran premis per equips en la categoria de Competició: masculina, femenina i general (masculina i femenina), seguint els criteris de Rànquing de Clubs.

València visibilitzarà l’atletisme inclusiu en l’àmbit nacional, amb unes jornades d’esport i convivència entre atletes amb capacitats diferents en un entorn segur i còmode per a la realització d’unes activitats obertes a totes les edats.