Notes de premsa

El campionat d’esgrima dels Jocs Esportius Municipals celebra dues noves jornades

 • , , ,

Se celebraran el cap de setmana del 17 i 18 de febrer en el Poliesportiu Municipal de Benimaclet

Este cap de setmana, del 17 i 18 de febrer se celebrarà a les 9 hores del matí, en el Poliesportiu Municipal de Benimaclet la segona i la tercera jornada del campionat d’esgrima dels Jocs Esportius Municipals de la ciutat de València de la temporada 2023/2024 on més de 100 escolars podran gaudir d’una jornada plena d’esport.

La novetat per a enguany és la incorporació d’un nou format de competició l’objectiu de la qual és facilitar la iniciació als més xicotets. Es tracta d’una competició tècnica, dirigida a les categories de menors de nou, onze i tretze anys. Aquestes categories són mixtes i s’ajusten al nivell dels quals comencen a familiaritzar-se amb aquest esport.

El campionat d'esgrima dels Jocs Esportius Municipals celebra dues noves jornades

El campionat d’esgrima dels Jocs Esportius Municipals celebra dues noves jornades

L’objectiu d’aquest nou sistema de competició és potenciar el desenvolupament tècnic per damunt dels resultats directes. El o la principiant hauran de realitzar una sèrie d’accions o seqüència d’accions apreses en els entrenaments i es valorarà, per part d’un jurat, el desenvolupament tècnic.

Aquest sistema divideix l’ensenyament dels alumnes en nivells per colors: Nivell I, groc per a escolars de 8 i 9 anys; Nivell II, taronja per a 9 i 10 anys; Nivell III, marró per a escolars de 10 i 11 anys; Nivell IV, verd per a 11 i 12 anys; Nivell V, blau per a més de 14 anys; I Nivell VI, roig per a majors de 16 anys.

En cada nivell es desenvoluparan unes tècniques concretes que aniran augmentant de dificultat a mesura que es va passant de nivell o color. Un jurat tècnic valorarà les diferents actuacions i avaluarà als tiradors i tiradores principiants amb l’objectiu d’avançar de nivell o color.

Se celebraran el cap de setmana del 17 i 18 de febrer en el Poliesportiu Municipal de Benimaclet

Se celebraran el cap de setmana del 17 i 18 de febrer en el Poliesportiu Municipal de Benimaclet

La competició es compondrà de tres rondes: un programa obligatori, un programa lliure i una pregunta teòrica que hauran de respondre els participants i, al final de la jornada tots els participants rebran un diploma amb la seua puntuació total i el nivell aconseguit.

Aquest campionat va celebrar la seua primera jornada el 23 de desembre de 2023 i després dels dos nous campionats que es disputaran aquest pròxim cap de setmana, encara podrem gaudir d’altres dues competicions els pròxims 13 i 14 d’abril, que correspondran a la quarta i cinquena jornada del campionat d’esgrima dels Jocs Esportius Municipals i, d’aquesta manera conclouran les 5 jornades previstes, per a aquesta disciplina, del curs escolar 2023-2024.

Els Jocs Esportius Municipals de València són una iniciativa de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, que pretén afavorir l’activitat física i esportiva entre les i els menors d’edat.