Notícies

El C.D Giner dels Rius és rebut a l’Ajuntament després del seu ascens a la màxima categoria de l’hoquei nacional

 • 

El club d’Hoquei Giner dels Rius ha sigut rebut aquest matí per l’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, en l’Hemicicle de l’Ajuntament amb motiu de l’històric ascens reeixit per l’entitat valenciana el mes de maig passat i que suposa el retorn a la màxima categoria de l’hoquei nacional d’un equip valencià des de feia 30 anys.

La regidora d’Esports ha felicitat a tot l’equip en nom de l’Ajuntament alhora que ha posat en valor la importància de tornar a la màxima competició per a les escoles base: “Aquest club, els jugadors i entrenadors que el formen són un exemple per a totes les categories de l’hoquei valencià, perquè es tracta d’un club nascut de les pròpies Escoles Esportives Municipals que hui ens representa en el més alt escaló competitiu”. 

Per part seua, l’alcalde ha donat l’enhorabona al club pel seu ascens i ha destacat al seu torn la importància de la presència de clubs valencians en l’esport d’elit: “És molt important per a la nostra ciutat que equips, com a C.D Giner dels Rius, estiguen en les primeres i segones categories a nivell nacional ja que reforça la marca de València com a ciutat de l’esport”.

Un altre èxit de l’hoquei valencià

L’hoquei a València continua collint èxits. Després de posicionar-se en els últims anys com a referent mundial gràcies a l’organització i celebració de grans esdeveniments esportius com la FIH Pro League, Hoquei Sèries Finals, EuroHockey Júniors, World League, entre altres competicions oficials, la capital del Túria ara tindrà l’honor de tindre un altre club en la màxima divisió nacional.

Un club amb origen a les Escoles Esportives Municipals

Les arrels del que hui dia s’ha convertit en el C.Sr. Giner dels Rius es remunten al programa de promoció de l’Ajuntament de València de les Escoles Esportives Municipals. En aquest sentit, els seus orígens provenen en part del col·legi Rafael Altamira, situat en el barri de la Llum i Fuensanta, en el qual en 1983 es va formar un equip d’hoquei en el marc de les Escoles Esportives Municipals.

El C.Sr. Giner dels Rius es converteix així en un dels màxims exponents del que ambiciona les Escoles Esportives Municipals de València: un programa de promoció esportiva a nivell escolar que té com a objectiu que se li done continuïtat, i en casos tan notables com el present, arribar a obtindre l’assoliment de competir en la màxima categoria nacional.