Notícies

L’Ajuntament presenta el seu Pla Estratègic del Sector Nàutic, un element “clau” de desenrotllament i projecció de la ciutat

 • 

El Regidor d’Esports, Cristóbal Grau, ha presentat el Pla Estratègic del Sector Nàutic, un ambiciós projecte global desenrotllat en el marc del Pla Estratègic de l’Esport de València que, tal com destacarà l’Edil, “constituïx, sense cap dubte, un instrument clau per al desenrotllament de la societat actual”.

El projecte, presentat en el Centre Esportiu-Cultural La Petxina, s’assenta sobre el reconeixement del sector nàutic com un element estratègic de projecció de la ciutat i d’impuls econòmic, a més de l’estímul que comporta de la pràctica esportiva entre els ciutadans.

El Pla Estratègic de l’Esport de València, presentat en 2011, es dirigia a un objectiu clar: augmentar 10 punts la pràctica esportiva dels ciutadans. A més, incorporava altres aspectes de caràcter transversal, identificant sectors esportius i empresarials que, per la seua vinculació amb la cultura valenciana i per les possibilitats que té el sector econòmic de generar una àmplia oferta, tant empresarial com social i esportiva, són estratègics per al desenrotllament de la nostra ciutat i, en general, per a tota la Comunitat Valenciana. En este sentit, el Pla Estratègic del Sector Nàutic reflectix la importància creixent d’esta modalitat esportiva i econòmica, i aporta una visió global de desenrotllament, amb la idea de convertir-se en una referència en este àmbit.

Com ha ocorregut en el desenrotllament d’altres plans estratègics en l’àmbit de l’esport en la nostra ciutat, com l’Eqüestre, presentat fa unes setmanes, tracta d’integrar els interessos de tots els agents que componen el sector nàutic. Per a l’elaboració d’este Pla s’ha comptat amb la visió, els valors i els objectius de més de 25 entitats col•laboradores i més de 30 persones implicades.

Tal com assenyala el Regidor d’Esports, Cristóbal Grau, “hem de continuar apostant per la identificació de les empreses valencianes, integrant-les en este treball, sent coneixedors de la importància que açò suposa per a la generació de riquesa de la nostra ciutat i Comunitat, tant pel creixement econòmic directe, indirecte o induït, com per la generació d’oportunitats d’ocupació i formació”.

De fet, les circumstàncies actuals reflectixen el moment d’impuls que viu esta activitat en la ciutat, com es va poder veure en la recent Valencia Boat Show. A això s’unix que la nostra ciutat és subseu olímpica de la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics de l’any 2020.

En conclusió, el Regidor d’Esports defén la importància del pla, que alia dos objectius bàsics: augmentar el coneixement i la pràctica de l’esport nàutic amb el desenrotllament d’un sector econòmic i de coneixement integrat, propiciant entre ambdós un creixement econòmic que repercutisca en la nostra ciutat i comunitat.

Consulta el text complet del Pla Estratègic del Sector Nàutic de València