Notes de premsa

L’Ajuntament de València rep a les atletes València Club d’Atletisme

 • , ,

Les esportistes es van proclamar el mes de maig Campiones d’Espanya Sub-20

L’Ajuntament de València ha rebut hui, 13 de setembre, a atletes i responsables del València Club d’Atletisme. El club, un històric de l’esport valencià, va aconseguir el mes de maig passat el primer lloc al Campionat d’Espanya Sub-20, en la categoria femenina.

La recepció, en el Saló de Cristall de l’Ajuntament, ha començat a les 13.30 hores i ha comptat amb la presència de l’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora d’Esports, Pilar Bernabé. En l’acte, s’ha reconegut l’esforç i els èxits d’una generació d’atletes que promet donar grans alegries a la ciutat.

“Cada vegada més xiquetes i xiquets de València volen practicar atletisme i gràcies amb les vostres victòries els heu animat a practicar aquest esport. Sou autèntiques referents en aquesta disciplina. Podeu estar tremendament orgulloses.”, ha declarat la regidora d’Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé. “Un dels reptes més importants que ens plantegem com a Ajuntament és que els xiquets i les xiquetes s’eduquen en els valors de l’esport que vosaltres i el València Club Atletisme representeu tan bé “, ha afegit.

L'Ajuntament de València rep a les atletes València Club d'Atletisme. Les esportistes es van proclamar el mes de maig Campiones d'Espanya Sub-20

L’Ajuntament de València rep a les atletes València Club d’Atletisme. Les esportistes es van proclamar el mes de maig Campiones d’Espanya Sub-20

Gran nivell de les juvenils i júniors

El triomf del València Club d’Atletisme –superant a clubs com el Playas de Castellón o Grupompleo Pamplona– dona compte de la bona salut de l’atletisme valencià i, en concret, d’un club que, en els seus 96 anys d’història, s’ha convertit en un referent nacional i internacional.

El Campionat d’Espanya de Clubs Sub-20, que es va dur a terme en les pistes d’atletisme de l’Estadi del Túria el dia 22 de maig, va culminar amb uns resultats immillorables. En total, les atletes van aconseguir 6 victòries (400m, Longitud, Disc, Martell, Javelina i Relleu 4×400); 5 segons llocs (1.500m, 3.000m, 100mv, 400mv i Relleu 4×100) i 3 tercers llocs. (200m, 2.000m. Obst. i Triple).

Les victòries parcials van ser per a Andrea de la Rosa (56.55), en 400 metres; Natalia Sainz en disc (48,39); Irene Gómez en martell (55,80); Paula Rodríguez en javelina (45,89) i Evelyn Yankey, que va saltar 6,16 (+1.2) en longitud, resultat que la converteix en la dècima millor espanyola Sub20 de tots els temps.

Finalment, en els relleus, l’equip de Rafa Blanquer va amarrar el triomf en acabar un lloc per davant -segones en el 4×100 i primeres en el 4×400- del Platges de Castelló.