Notícies

El 7º Trofeo Varadero Valencia tanca la temporada de creuer en el Real Club Náutico de Valencia fins 2023

 • 

El 7é Trofeu Varadero València arriba a la seua fi i amb ell la temporada de creuer en el Real Club Nàutic de València fins a 2023.  M8, Neurored i Tavana s’han fet amb el trofeu en aquesta última prova del calendari que ha estat marcada pel vent, completant-se una sola prova de les tres previstes.

La segona prova, celebrada el passat 20 de novembre i ajornada en el seu moment per la previsió de falta de vent en la jornada del dia de novembre, es va tancar de manera brillant i sota unes magnífiques condicions de vent, amb 18 nusos d’intensitat sobre un eix del 260° (Oest-W) i un triangle en l’àrea de regates ‘Manel Casanova’ amb arribada en la bocana del RCN de València.
 
Una prova molt ràpida, com així va quedar reflectit en l’arribada amb els ‘grans’ marcant la pauta de la regata, establida en un recorregut total de 8,5 milles nàutiques. L’Aquarelle-Varadero València, d’Arturo Meseguer, un Frers 45, va completar el recorregut en menys d’una hora. Els xics de Meseguer van parar el crono en l’arribada en 57’ 20”, sent el gran dominador en temps real. Per darrere dos vaixells eren els que seguien el seu deixant. El M8 dels germans Francés Armengot (Grand Soleil 43) i el Majoche, d’Alejandro Fliquete (First 40.7).
 
El primer d’ells, més prop de l’Aquarelle-Varadero València, va aprofitar la seua major eslora i va saber rendibilitzar i traure partit als seus números. Amb un temps invertit d’1 h. 02’ 35” va ser segon en real, seguit del Majoche sent el dominador en aqueixa franja dels 40 peus, encara que poc podia fer amb els dos ‘grans’. Així i tot, va tancar el seu recorregut en 1 h. 10’ 30”. La resta de la flota va anar arribant a la bocana del Club molt estirada i amb els favorits ben posicionats, cas del Nuerored, X-Cuba, GDES-Aerox i UP València i amb la calculadora a la mà, ja que aqueix vent a moltes els afavoria, a uns altres el contrari: els penalitzava pels seus número en el ràting.

7º Trofeo Varadero Valencia

Amb tot això, sent vàlida aqueixa segona prova, única completada en el programa de les tres establida pel Comité Organitzador, el títol en ORC 1-2 recau en el M8, seguit d’Aquarelle-Varadero València i Majoche. La classe ORC 3 el triomf ha sigut per a Neurored, seguit de Parpelleig i Inquietín-Alhambra. Pel que fa a la classe ORC 4-5 Tavana ha sigut primer, la segona i tercera plaça han sigut per a Formidable TAI i Strategos IV respectivament.
 
El lliurament de trofeus s’ha celebrat a la terrassa del Restaurant Social del RCN de València, comptant amb la presència de Santiago Donat, gerent de Varadero València, i Marisa Arlandis, president del RCN de València.