Notes de premsa

El 19 de setembre s’obri el termini d’inscripció a les Escoles Esportives 2022-2023

 • , , ,

Des d’aqueixa data, els centres escolars ja poden rebre les sol·licituds a les 28 disciplines esportives

El pròxim 19 de setembre s’obrirà el termini d’inscripció perquè els pares, mares o tutors legals puguen apuntar als seus fills/as a les Escoles Esportives 2022-2023, que se celebren en els diferents centres escolars. La inscripció s’ha de realitzar generalment a través de les AMPAS dels centres escolars. Si un centre no oferta en les seues instal·lacions grups d’Escoles Esportives, l’alumnat podrà inscriure’s en un altre centre que oferisca l’activitat esportiva que desitge, sempre que hi haja places disponibles.

Aquest programa esportiu escolar contempla 28 disciplines esportives diferents, entre les quals es troben: activitat física de base, preesport, escacs, atletisme, bàdminton, bàsquet, handbol, colpbol, esgrima, gimnàstica rítmica i artística, hoquei, karate, frontenis, voleibol, tennis de taula, pilota valenciana, futbol femení, futbol sala, judo, rugbi, triatló, waterpolo, rem, pàdel, esports adaptats i taekwondo.

Els preus de les activitats esportives es mantenen respecte a les edicions dels cursos anteriors i oscil·len entre els 100 euros el curs complet per als esports d’una hora lectiva de càrrega setmanal i 150 euros els de 3 hores per setmana. El pagament de la quota es realitza en un pagament íntegre a l’inici del curs, o en dos, sent el primer abans de l’inici del curs i el segon al gener del 2023.

Com a mesura per a ajudar a les famílies més vulnerables, existeixen bonificacions de 70 euros als alumnes/as de les EEDD que resulten beneficiaris de les ajudes per a sufragar despeses de menjador escolar. Així com una altra del 100% del preu establit quan concórreguen circumstàncies com a alumnat en centres educatius singulars (CAUS) o amb informe de situació de risc social elaborat pels Serveis Socials Municipals.

La inscripció a les activitats esportives de les Escoles Esportives, que es realitzen en els poliesportius municipals, també inicia la inscripció en els mateixos terminis. Aquestes es realitzen a través de les pròpies federacions esportives de la Comunitat Valenciana. Tots els directoris i els seus corresponents telèfons es poden consultar en el dossier d’Escoles Esportives de la web www.fdmvalencia.es/es/deporte-escolar/escuelas

El 12 de setembre es faran públiques les llistes dels centres escolars admesos per a acollir les Escoles Esportives (EEDD) del nou curs 22-23, que es podrà comprovar en la pàgina web de la Fundació Esportiva Municipal (www.fdmvalencia.es/es/deporte-escolar/escuelas), on també es coneixerà l’oferta educativa de cada centre educatiu.

Els Jocs Esportius Municipals arriben a la fi de setembre

A més, aquest programa en edat escolar també contempla els Jocs Esportius Municipals, la inscripció dels quals és independent de les Escoles Esportives i s’iniciarà l’última setmana de setembre. Aquesta competició donarà inici en les disciplines d’esports d’equip: bàsquet, handbol, hoquei, futbol sala, voleibol, rugbi i d’esports individuals: escacs, bàdminton, esgrima i l’atletisme a partir de mediats d’octubre. Aquesta temporada el curs comptarà com a novetat amb taekwondo i repetirà amb les que es van estrenar l’any anterior: rem i pàdel.