Notícies

El 10K València Ibercaja, preparat per a una nova festa del running amb 7.500 inscrits

 • , ,

La carrera, que cada any obri el calendari a València Ciutat del Running el mes de gener, se celebra aquest 2021 el 3 d’octubre sent la prova més nombrosa a la ciutat després de la pandèmia. L’eixida s’ha organitzat en tres onades de 2.500 corredors cadascuna des de les 8.30 hores i separades per 10 minuts. La prova, que busca atacar el rècord del món femení, arrancarà amb una primera i innovadora eixida a les 8:20h amb sol atletes d’elit femenines i les seues llebres

El 10K València Ibercaja, que celebra la seua 13a edició aquest pròxim diumenge 3 d’octubre, ja està preparat per a una nova festa a València Ciutat del Running amb 7.500 inscrits.  

A pocs dies de la prova i després de la seua edició de 2020 amb un rècord del món, el 10K València Ibercaja ha organitzat l’acte de presentació per a oferir els detalls d’aquest diumenge en la seu de la Fundació Asindown, entitat solidària d’enguany i que ha agraït la col·laboració dels corredors i dels xics i xiques de la Fundació que estaran com a voluntaris el dia de carrera.

Després de les últimes mesures sanitàries anunciades aquest mateix dilluns per la Generalitat, el director de la prova, Álex Aparicio ha confirmat que l’eixida de la prova s’ha organitzat en tres onades de 2.500 corredors separades per 10 minuts des de les 8:30 hores.

Encara que abans de la primera eixida, que encapçalaran els atletes d’elit masculins, el 10K València Ibercaja “arrancarà a les 8:20 hores amb una primera i innovadora eixida amb sol atletes d’elit femenines al costat de les seues llebres”. 

El 10K València Ibercaja, preparat per a una nova festa del running amb 7.500 inscrits

El 10K València Ibercaja, preparat per a una nova festa del running amb 7.500 inscrits

D’aquesta manera, “busquem un major protagonisme per a les dones, que entraran en meta les primeres en una edició que busca atacar el rècord del món femení en 10K”, ha indicat Aparicio, qui ha afegit que tot l’equip “ha estat treballant intensament i amb molta il·lusió, amb el suport d’institucions i patrocinadors, per a fer gaudir de nou a tots els corredors populars. Esperem que, una vegada més, ho facen al ritme del Hu-Ha de  Chimo Bayo”.

Una carrera que no falla

Aquesta prova, que va tancar les seues inscripcions aquest passat dilluns 27 de setembre, obri cada any el calendari de carreres a València Ciutat del Running, ja que tradicionalment se celebra el segon diumenge de gener. L’any 2020 va ser de les últimes proves que va arribar a celebrar-se a la ciutat abans de la pandèmia, però en 2021 va haver de traslladar-se a aquest 3 d’octubre.

Durant la seua intervenció, el gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría, ha afirmat que és “un orgull veure com cada dia les nostres carreres continuen creixent en cens amb total seguretat i normalitat, gràcies al treball de grans equips i amb el suport de les institucions. És a més una alegria veure com els aficionats a aquest esport poden tornar a gaudir en una ciutat pionera en la volta al running amb les proves de #ValènciaCorre, la Carrera de la Dona, el 5K València o la 15K Nocturna. I aquest 3 d’octubre ho tornarem a fer”.