Notícies

El 10K Divina Pastora València arranca l’any 2015 amb 10.131 corredors creuant la meta

 • ,

El 10K Divina Pastora València, primer repte de l’any del calendari atlètic valencià, s’ha convertit ja en una cita ineludible per als amants de l’atletisme popular. Este diumenge ha tornat a demostrar-se en una prova que ha comptat amb la participació de més de 10.000 corredors i en la que no han faltat els grans noms de l’atletisme popular valencià. Enguany la xifra de participació ha augmentat, amb 11.646 inscrits i 10.131 corredors que han creuat l’arc de meta. L’organització ha complit així el seu objectiu de 10.000 corredors per a 10.00 metres.

Victoria de Hassane Ahouchar.

Victoria de Hassane Ahouchar.

Per davant de tots ells, Hassane Ahouchar. L’atleta del club Apol-ana s’ha adjudicat el triomf en esta sèptima edició de la carrera després de detindre el crono en 29:17. El marroquí, que l’any passat va haver de conformar-se amb el segon lloc, s’ha imposat a Jaouad Tougane, que ha entrat en 30:14. Ouais Zitane, amb un temps de 30:18, ha completat el podi masculí.

Un total de 2.792 dones han arribat a la meta en una edició que ha tingut com a protagonista a la dona corredora, amb un 5% més d’inscripcions respecte al 2014 i amb un cicle de taules redones dedicat a elles. La més ràpida ha sigut la valenciana Isabel Checa que, després de la seua segona plaça en l’edició passada, enguany s’ha fet amb la victòria després de completar el traçat en 33:41. Davinia Albinyana ha entrat en segona posició (34:23) mentres que la tercera plaça ha sigut per a Marta Esteban (35:21). El 10K Divina Pastora València ha suposat, a més, la reaparició de l’atleta del Serrano Club d’Atletisme Fátima Ayachi després de la seua recent maternitat.

Isabel Checa, vencedora femenina.

Isabel Checa, vencedora femenina.

Quant als clubs més ràpids, els tres primers han sigut el Serrano Club d’Atletisme, Redolat Team i Evasion Running.

1a Milla València

Després de la carrera s’ha celebrat la 1a Milla València, una prova amb una distància de 1.609 metres homologada per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana. Juan Ramón Pous (4:30) ha sigut el vencedor d’esta prova nova en la ciutat de València que recupera una distància mítica anglosaxona, molt popular en el nord d’Espanya. La segona i tercera plaça han sigut per a Adrián Monfort (4:43) i Armando Gasch (4:44), respectivament. En categoria femenina, la guanyadora ha sigut Miriam Gregori (5:18) i el podi ho han completat Raquel Landín (5:26) i Neus Quiñonero (5:35).

Salida del 10K Valencia.

Salida del 10K Valencia.

Una prova solidària

Com en anys anteriors, la solidaritat ha tornat a estar molt present en esta sèptima edició de la carrera. Més de 1.000 corredors han apostat enguany per la inscripció solidària l’aportació de tres de la qual euros es destinarà a Creu Roja Espanyola per a la seua iniciativa de lluita contra la pobresa.