Notes de premsa

Educa Esport & Natura València, el programa que acosta l’esport a l’aire lliure als escolars de la ciutat

 • , , ,

La Fundació Esportiva Municipal de València, en col·laboració amb l’associació esportiva PRODEMON, especialistes en esports de muntanya i escalada, organitzen de nou el programa EDUCA ESPORT & NATURA VALÈNCIA, una iniciativa dirigida als centres escolars de la ciutat.

El programa està dirigit a escolars d’educació primària, secundària i batxiller escolaritzats a València, amb l’objectiu d’acostar-los a la naturalesa a través de l’aprenentatge de tècniques i eines que els permeten desenvolupar l’esport a l’aire lliure, de forma individual i col·lectiva. En aquest sentit, les activitats estan 100% subvencionades per la Fundació Esportiva Municipal en el marc de programa dels Jocs Esportius Municipals.

El projecte compta amb tres unitats didàctiques, totes elles relacionades amb les pràctiques esportives que es realitzen en la naturalesa i que es poden englobar en tres conceptes: arc, senda i escala.

La primera de les tres unitats, “Iniciació al tir amb arc: EDUCA ARC”, es durà a terme en les instal·lacions municipals de tir amb arc, situades en el poliesportiu de Natzaret. La segona activitat prevista en el programa, “Iniciació al senderisme i orientació: EDUCA SENDA”, es realitzarà en parcs i jardins de la nostra ciutat, especialment en els trams esportius que es troben en el llit del riu Turia. Aquesta unitat didàctica consistirà a practicar activitats d’interpretació, cerca de senyals en arbres i roques, jocs cooperatius, pràctiques d’orientació i jocs dels sentits, entre uns altres.

Finalment serà el torn de l’escalada amb “Iniciació a la progressió vertical-escalada: EDUCA ESCALA”. L’última de les tres unitats didàctiques tindrà lloc en el Rocòdrom Municipal del Complex Esportiu Cultural Petxina i inclou, una part teòrica sobre material i tècniques de progressió vertical, així com una xarrada informativa sobre les zones i escoles d’escalada disponibles a la Comunitat Valenciana.

Els centres educatius de la ciutat que estiguen interessats a participar han d’enviar un correu electrònic a l’adreça educaesportnatura@gmail.com , sol·licitant l’activitat i indicant el nombre d’alumnes participants i el dia que desitgen efectuar-la. Una vegada fet, hauran d’esperar a tenir concedida l’activitat per part de l’organització. Els alumnes participants rebran al final de l’activitat esportiva un diploma certificant si participació.

Més informació sobre el programa Educa Esport & Natura Valencia

Formulari d’inscripció.