Notes de premsa

Ecovidrio anima als valencians a dissenyar el nou trofeu del València Open amb vidre reciclat

 • , ,

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de València han presentat este matí en la Ciutat de les Arts i les Ciències, junt amb Juan Carlos Ferrero, una nova iniciativa perquè siguen els ciutadans de València els que dissenyen el nou trofeu del València Open, mai vist fins ara. I és que els envasos de vidre que es reciclen durant les pròximes setmanes pels ciutadans de la capital del Túria en qualsevol dels 25 contenidors vinil·lat per a l’ocasió seran els que conformen l’anhelat trofeu, una novetat en el que va d’història del torneig i també en el circuit mundial ATP, on mai abans s’havia fet gens igual.

Des de hui quedarà habilitada la pàgina web www.sacalepartidoalvidrio.com on tots els valencians podran deixar els seus comentaris sobre com els agradaria que fóra el disseny del trofeu o que hauria d’inspirar, fins a dilluns que ve 19 d’octubre.

Així mateix, es podran aconseguir entrades per a assistir al torneig en les xarxes socials a través de l’hashtag #sacalepartidoalvidrio.

Durant la presentació, el director del València Open, Juan Carlos Ferrero, ha sigut el primer a sumar-se a esta campanya i, de manera simbòlica, ha depositat un envàs de vidre en un mini – contenidor, a què s’ha sumat posteriorment Francisco Planells, Cap de Servici de l’Ajuntament de València i Borja Martiarena, director de Màrqueting de Ecovidrio, que han fet el propi donant així el tret d’eixida a la campanya.

Ecovidrio anima a los valencianos a diseñar el nuevo trofeo del Valencia Open con vidrio reciclado

Ecovidrio anima a los valencianos a diseñar el nuevo trofeo del Valencia Open con vidrio reciclado

A partir de matí, la capital del Túria comptarà amb 25 contenidors dissenyats especialment per a l’ocasió distribuïts per la capital i en els veïns del recinte de la Ciutat de les Arts i les Ciències durant el València Open 2015. Uns dies abans de l’inici del torneig, es presentarà oficialment el disseny d’este nou trofeu, fet de vidre reciclat i gràcies a la col·laboració de tots els aficionats.

Durant l’acte de presentació de la campanya el director de Màrqueting de Ecovidrio, Borja Martiarena, ha expressat la seua satisfacció per esta nova campanya. “És la primera vegada, en la història d’un torneig de tenis, que els ciutadans seran els dissenyadors i creadors del trofeu que s’entregue al guanyador de la competició el que ens anima a continuar sensibilitzant els ciutadans de la importància de reciclar els envasos de vidre”.

Per la seua banda, Juan Carlos Ferrero, també ha felicitat els responsables de la iniciativa. “Estem molt contents d’innovar, i més si és involucrant-nos activament en un procés de reciclatge. El trofeu és ara un resultat de la participació de milers de persones i ens agrada pensar que, d’esta manera, incentivem també a la gent a reciclar i a ser respectuosos amb el medi ambient”, ha explicat el director del València Open, que ha afegit que “esport i ecologia han d’anar de la mà”.

Així mateix, Francisco Planells, Cap de Servici de l’Ajuntament de València, ha destacat “que és voluntat de la Delegació que dirigix Senyora Pilar Soriano potenciar la gestió mediambiental dels residus a través de nombrosos projectes i actuacions en els seus diferents àmbits i així mateix expressar la capacitat de Ecovidrio i la confiança de la Delegació a comptar amb la col·laboració dels valencians per a això.”

Dades de reciclatge a València Capital

Segons les últimes dades disponibles corresponents al 2014, els valencians van reciclar més de 12.000 tones d’envasos de vidre, una mitjana de 15,4 quilograms per habitant. Respecte a la taxa de contenerització, València disposa d’una mitjana de 393 habitants per contenidor, amb un total de 2.000 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en la ciutat.