Notes de premsa

Esport i valors als campus d’estiu

 • , , ,

6.000 menors valencians gaudeixen de l’esport segur a les Escoles Esportives d’Estiu de la Fundació Esportiva Municipal

Bàsquet, bàdminton, hoquei, karate, waterpolo… Quasi 6.000 xiquetes, xiquets i joves de València gaudeixen ja dels campus d’estiu organitzats per la Fundació Esportiva Municipal.

La posada en marxa d’aquestes escoles esportives estivals respon a un doble objectiu. D’una banda, el més evident, afavorir l’activitat física i els hàbits saludables entre les més xicotetes i els més xicotets. Per un altre, ajudar les famílies a conciliar durant el període vacacional de les i els menors. Amb aquesta finalitat, els campus estaran en marxa durant tot l’estiu, amb un ampli horari i, fins i tot, servei de menjador.

Esport i valors als campus d'estiu

Esport i valors als campus d’estiu

A més, amb la condició d’aconseguir a totes les famílies, l’FDM ofereix places a les Escoles Esportives d’Estiu des de 20 €. Així mateix, un 10% de les places totals estan bonificades per la Fundació Esportiva Municipal, en coordinació amb els Serveis Socials Municipals, i es destinen a xiquetes i xiquets en risc d’exclusió social.

Als campus, xiquetes, xiquets i fins i tot adolescents –en alguns es permet la inscripció de menors fins a 16 anys– poden continuar perfeccionant el treballat durant el curs escolar a les Escoles Esportives. No obstant això, el més important que es pot aprendre en aquests espais transcendeix el tècnic i també el lúdic. L’ensenyament més valuós té a veure amb el respecte, la convivència i l’esforç , valors esportius que s’intenten traslladar a les xiquetes i els xiquets.

Les instal·lacions esportives, espais idonis

La major part dels campus ofereixen activitats esportives variades, encara que alguns d’ells se centren en algunes disciplines en particular. En el Poliesportiu Verge del Carme-Beteró, existeix la possibilitat d’inscriure’s al campus multiesport, però també en el de patinatge o hoquei. No obstant això, “la major part dels xiquets i xiquetes s’interessen pel multiesport”, expliquen responsables del campus. “La idea és introduir-los en esports com el rugbi, floorball, frisbee, bàsquet o voleibol mitjançant jocs modificats”, compten.

Les instal·lacions esportives, espais idonis i segurs

Les instal·lacions esportives, espais idonis i segurs

Al Campus multiesportiu de La Petxina es practica handbol, bàsquet, volei, futbol sala, hoquei herba, bàdminton, futbol 8 i atletisme. Per part seua, l’Escola d’Estiu de Benimaclet, se centra en el bàsquet i l’esgrima –el campus està organitzat per les federacions valencianes d’aquests esports–, però també es juga al futbol o a esports de raqueta.

Per a la  Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana, responsable del Campus de Verge  del Carme-Beteró, les possibilitats de les instal·lacions esportives municipals són “un dels punts forts” dels campus d’estiu, ja que permeten la pràctica esportiva diversa. Coincideixen des del Club d’Escacs Ciutat Vella , entitat que organitza de l’escola de Petxina , que pot realitzar amb èxit les activitats gràcies a disposar de les instal·lacions del Complex Esportiu-Cultural de La Petxina i el Tram III.

A més, aprofitant les condicions meteorològiques dels mesos estivals, la piscina es converteix en un dels principals atractius de la iniciativa. Xiquetes, xiquets i joves gaudeixen de sessions de bany lliure o activitats dirigides aquàtiques.

6.000 menors valencians gaudeixen de l'esport segur a les Escoles Esportives d'Estiu de la Fundació Esportiva Municipal

6.000 menors valencians gaudeixen de l’esport segur a les Escoles Esportives d’Estiu de la Fundació Esportiva Municipal

Formació integral per a les i els menors

Més enllà de motivar la pràctica esportiva, l’objectiu és també educar en valors. Al campus de Benimaclet, “es realitzen tallers formatius tractant temes com la xenofòbia, l’homofòbia o la igualtat de gènere”, expliquen des de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, una de les organitzadores. “El principal objectiu és afermar i potenciar els valors d’amistat, esportivitat i companyonia; la diversitat, el respecte, la independència i el sentit de la responsabilitat personal i del grup”, compten des de l’escola estiuenca de Petxina .

Esport segur

“Encara que el més important per als xiquets és passar-s’ho bé, som conscients que per a les famílies també és molt important, en el context actual de pandèmia per COVID-19, la seguretat”, expliquen des de Benimaclet. La situació sanitària ha obligat les entitats organitzadores dels campus a treballar amb gran prudència i aplicant estrictes protocols, sempre sota la supervisió de la Fundació Esportiva Municipal.

Bàsquet, bàdminton, hoquei, karate, waterpolo… Quasi 6.000 xiquetes, xiquets i joves de València gaudeixen ja dels campus d'estiu organitzats per la Fundació Esportiva Municipal

Bàsquet, bàdminton, hoquei, karate, waterpolo… Quasi 6.000 xiquetes, xiquets i joves de València gaudeixen ja dels campus d’estiu organitzats per la Fundació Esportiva Municipal

Els monitors són molt conscients de la situació en la qual ens trobem i vetlen pel correcte funcionament i compliment de les mesures anti COVID-19”. Al campus de Beteró , cada dia, abans d’iniciar l’activitat, es pren la temperatura a les xiquetes i els xiquets i se’ls desinfecten les mans amb gel hidroalcohòlic. Encara que els grups són reduïts i estables, l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment i per a totes les edats, amb l’única excepció de la piscina. A més, el material necessari per a dur a terme les diverses activitats es desinfecta prèviament a l’ús.

Fins al mes de setembre, els campus d’estiu de la Fundació Esportiva Municipal estaran en marxa, encara que la major part de les places ja es troben esgotades. Tota la informació sobre aquest tema pot consultar-se en la web www.fdmvalencia.es o seguint les xarxes socials de la FDM.