Notes de premsa

Creix l’ús de les instal·lacions esportives un 11% i la participació en l’esport escolar, que frega la paritat

 • , ,

El Consell Rector de la Fundació Esportiva Municipal aprova la seua Memòria d’Activitats de 2023 en el qual destaquen les quasi 300.000 places cobertes en cursos i els 119 esdeveniments esportius celebrats a la nostra ciutat durant l’any passat, molts d’ells internacionals

El Consell Rector de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha aprovat hui la Memòria d’Activitats corresponent a l’any 2023 en el qual s’arreplega tota l’activitat realitzada per l’organisme autònom a través dels seus servicis en matèria de gestió esportiva municipal durant l’any passat.

En este document, de caràcter tècnic i que s’encarrega de recopilar la labor realitzada pels tècnics municipals de la FDM, arreplega que, després de les modificacions pressupostàries realitzades al llarg de l’any, l’FDM va tancar l’exercici amb un pressupost total de 21.814.134,41 euros. En ell destaquen algunes xifres de l’esport de la nostra ciutat com la celebració del passat any d’un total de 119 esdeveniments esportius de diferents modalitats, entre els quals destaquen la Copa del Món de Triatló, el Mundial Gimnàstica Rítmica, la Copa d’Europa Ciclisme Adaptat, la FIH PROLEAGUE-Lliga mundial, el BBVA Open Internacional de València (ATP 125), la Copa Davis Fase de Grups o la 43a Maratón València Trinidad Alfonso EDP.

l Consell Rector de la Fundació Esportiva Municipal aprova la seua Memòria d'Activitats de 2023

l Consell Rector de la Fundació Esportiva Municipal aprova la seua Memòria d’Activitats de 2023

La regidora d’Esports, Rocío Gil, s’ha mostrat orgullosa del “impuls i desbloqueig realitzat pel nou equip de govern des de la seua incorporació el mes de juny passat, sent decisiu per a aconseguir millorar molts dels indicadors i dades de la Fundació Esportiva Municipal, per a tornar a col·locar-la com a agent imprescindible en l’esport de la nostra ciutat”. Gil ha aprofitat també per a agrair “a tots els tècnics i personal de l’organisme autònom la seua labor per la nostra ciutat i el seu esport”, al mateix temps que s’ha mostrat ambiciosa de cara al futur “estes dades són només el començament d’una nova etapa de creixement de la FDM i l’esport de València”.

Pel que fa a l’esport escolar, una de les principals missions de l’organisme autònom, les Escoles Esportives FDM van créixer fins als 5.865 alumnes/as, fregant la paritat entre xiquets i xiquetes en les 27 modalitats esportives oferides en els 81 centres escolars i amb més de 2.600 alumnes que han rebut algun tipus de bonificació, facilitant l’accés a l’esport als menors amb menys recursos.

Creix l'ús de les instal·lacions esportives un 11% i la participació en l'esport escolar, que frega la paritat

Creix l’ús de les instal·lacions esportives un 11% i la participació en l’esport escolar, que frega la paritat

La Festa de l’Esport Femení, la formació en valors a través de Elige esos cinco, o el foment de l’activitat física i salut entre els més majors a través de AFiS en Moviment València són alguns dels destacats programes que també va impulsar l’FDM durant 2023. També es destaquen les prop de 51.000 persones que van participar en l’Àrea Esportiva d’Expojove o els al voltant de 4.000 a l’illa esportiva de la Dream Hack. A més, es van gestionar 391 Abonaments Esport Social, afavorint la pràctica esportiva a les famílies en risc d’exclusió social.

Finalment, en l’apartat Gestió de les Instal·lacions Esportives, l’FDM compta amb 138 instal·lacions/centres esportius de titularitat municipal, on s’impartixen més de 60 modalitats esportives, es van cobrir 293.125 places en cursets i es va incrementar un 11% l’ús habitual de les instal·lacions esportives municipals respecte a l’any anterior.