Notes de premsa

Copa del S.M el Rei de S.M la Reina: continua el mes de l’atletisme en el Palau Velòdrom Luis Puig

 • , ,

Dissabte que ve el Palau Velòdrom Luis Puig es converteix, de nou, en seu d’una competició d’atletisme, en aquest cas la celebració de la 37ª edició de la Copa de SM el Rei i SM la Reina de Clubs d’Atletisme en Pista Coberta 2018. La presentació d’aquest esdeveniment esportiu, que ha tingut lloc en la sala de premsa del Complex Esportiu Cultural Petxina, ha estat presidida per la regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau.

Al costat de la delegada del consistori valencià han estat el president de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, Vicente Añó, el president del Club d’Atletisme València Esports, Rafael Blanquer, i el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moyá.

La competició donarà començament a les 16 hores del dissabte i comptarà amb la participació dels 16 millors equips nacionals d’atletisme, vuit en cadascuna de les categories, masculina i femenina. L’entrada al recinte és completament gratuïta. La novetat principal d’enguany arriba amb el nou format en el qual es van a desenvolupar les proves, ja que per primera vegada homes i dones competiran per separat.

Contínua amb aquest títol, el primer dels tres més destacats de la temporada d’atletisme a nivell de clubs, un mes replet d’atletisme en pista coberta en la nostra ciutat, que donava començament el cap de setmana passat amb la celebració del Gran Premi d’Atletisme en Pista Coberta i culminarà, els dies 17 i 18 de febrer, amb el LIV Campionat d’Espanya Absolut individual de Pista Coberta.

A més, el diumenge comença la temporada del Circuit Divina Pastora Segurs de Carreres Populars de València, amb la primera prova de l’any, la XX Carrera Popular ‘Galápagos’ 3F.

Durant la seua compareixença en la roda de premsa, la regidor d’Esports, Maite Girau, ha assenyalat que “la ciutat està d’enhorabona amb la celebració d’aquesta gran competició, la més rellevant que es realitza en atletisme en clubs. Tenim unes instal·lacions que afavoreixen la pràctica d’aquest esport, a l’avantguarda no solament nacional sinó també internacional, com ocorre amb el Velòdrom Luis Puig. Per a la ciutat és un orgull tenir aquest tipus de competicions i que els esportistes i clubs d’ací, puguen gaudir en la seua terra d’aquestes instal·lacions i esperem que tinguen molt èxit i que guanyen”.

Rafa Blanquer ha donat a conèixer l’equip format pel Club d’Atletisme València Esports per a disputar el títol, un trofeu que el club valencià ja ha aconseguit en 23 ocasions. Les protagonistes de l’equip valencià femení en el torneig seran María Isabel Pérez (60 m), Mariely Sánchez (200 m); Laura Bé (400 m); Solange Andreia Pereira (800 m); Marta Pérez (10.500 m); Elena García (3.000 m); María Múgica (60 m barres); Saleta Fernández (Altura); Alicia Jaut (Pertiga); Fátma Diame (Longitud); Diana Zagainova (Triple); Úrsula Ruiz (Pes); i Modesta Morauskaite, Laura Bueno, Elena Moreno i Solange A. Pereira (Relleve 4×400).

Al costat del C.A València Esports, competiran els clubs de Platges de Castelló, F.C Barcelona, A.A Catalunya, A.D Marathon, Symply-*Scorpio 71, Grupompleo Pamplona AT i A.T Sant Sebastián, en la categoria femenina. Mentre que, en la categoria masculina, els equips participants són el F.C Barcelona, Platges de Castelló, CA Fent Camí Mislata, A.D Marathon, Reial Societat, Unicaja Atletisme, Grupompleo Pamplona AT i Symply-Scorpio 71.

Després de la celebració de la lliga masculina, i abans que done començament la femenina, hi haurà una acte en homenatge a Ruth Beitia, atleta olímpica recentment retirada que ha format part de club València Esports durant quasi 10 anys.