Notes de premsa

Comencen els Jocs Esportius Municipals de València

 • , ,

Aquest cap de setmana donen inici la major part de les competicions dirigides a menors en edat escolar

La temporada 2021/2022 dels Jocs Esportius Municipals de València arranca motors aquest cap de setmana amb l’inici de la major part de les competicions. El divendres 29 i el dissabte 30 tindran lloc els primers encontres de bàsquet, handbol i futbol sala d’aquest nou curs.

A més, fa ja uns dies que la competició d’atletisme, escacs, hoquei i rugbi ha començat. Més endavant, el 5 i 6 de novembre, serà el torn del voleibol, mentre que, en les disciplines d’esgrima i bàdminton, els Jocs no començaran fins al mes de gener.

Increment de la participació

La temporada 2021/2022 ha registrat un augment en la participació de xiquetes i xiquets en les proves. En total, actualment són 6.740 menors inscrits i inscrites, quasi 700 més que en la temporada anterior, i s’espera que, fins al tancament d’inscripcions, se sumen 1.000 menors més.

En aquest sentit, és important destacar el creixement del nombre de xiquets i xiquetes que participaran en els Jocs Esportius Municipals en esports col·lectius. Per exemple, en el cas del bàsquet, enguany s’han registrat 61 equips més i un total de 1972 xiquetes i xiquets. El major augment, no obstant això, s’ha registrat en la disciplina de futbol sala, amb 79 equips més que en la temporada 2020/2021 i 2697 menors inscrits. També creix la participació en rugbi i handbol.

A més, cal tindre en compte que el nombre de participants continuarà augmentant, ja que les inscripcions d’esgrima i bàdminton encara no s’han registrat, ja que queden al voltant de dos mesos per a l’inici de la competició. Així mateix, en altres esports individuals, com els escacs o l’atletisme, també s’espera una major participació, ja que s’organitzen seguint un calendari de jornades i la inscripció es realitza prova a prova.

D’altra banda, els equips d’esports col·lectius el sistema de competició dels quals compte amb diverses fases tindran una última oportunitat per a apuntar-se als Jocs Esportius Municipals el mes de gener de 2022.

Promoure l’esport escolar

Els Jocs Esportius Municipals de València són una iniciativa de la Generalitat Valenciana, col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, que pretén afavorir l’activitat física i esportiva entre les i els menors d’edat.

A més, per a la FDM és fonamental promoure els valors i l’esperit esportiu. Per això, des de 2014 es duu a terme la iniciativa ‘Valora el teu Joc Net’, mitjançant la qual els entrenadors dels equips que participen en els esports col·lectius (bàsquet, handbol, hoquei, futbol sala, rugbi i voleibol) hauran de valorar l’actitud tant de l’equip contrari com de l’àrbitre, a través del portal juegolimpio.deportevalencia.com