Notícies

Campionat d’Espanya Júnior d’Estiu de Natació

• ,

Els passats dies del 18 al 20 de juliol es va celebrar, en les Instal·lacions Municipals de Parc de l’Oest a València, el XXXV Campionat d’Espanya Júnior d’Estiu de Natació, organitzat per la Reial Federació Espanyola de Natació i la Federació de Natació Comunitat Valenciana, en el que van participar 478 nadadors pertanyents a 166 clubs de tota Espanya.

A destacar la Millor Marca Nacional de 16 anys en 50 lliures de Fátima Gallardo, flamant subcampiona d’Europa de 100 lliures, que ha obtingut un gran temps de 26.12. A més, també ha guanyat els 400 lliures amb un temps de 4.19.85. Altres nadadors de la Selecció Júnior, com Miguel Durán, Marc Calzada o Pedro Terres han mostrat el seu talent, mentres que la campiona d’Europa júnior de 1.500 lliures, Jimena Pérez Blanco, no va poder amb Laura Rodríguez en 200 palometa.

Miguel Durán (CN Sabadell) també va obtindre la Millor Marca Nacional de 18 anys en els 400 lliures amb 3.52.75, arrabassant-se-la a Marc Calzada (3.54.40) de l’Europeu Júnior. També va nadar per davall de l’anterior Millor Marca Nacional Arnau Rovira (CN Manresa).

Campeonato de España Junior de Verano de Natación

Per la Comunitat Valenciana les actuacions més destacades van ser les de Sandra Pallares (Castalia-Castellón), Campiona d’Espanya en 50 i 100 lliures i segona en 200 lliures, Carolina Pradas (Castalia-Castellón), segona en 200 estils, i els relleus del Castalia-Castellón, primeres en el 4×100 lliure i terceres en el 4×200 lliure. En la categoria masculina, Pedro Terrés (Elx C.N.), Campió en 200 palometa, Sergio Guillen (Piscis-Mislata), Campió en 100 i 200 esquena, Jorge Fernández (Castalia-Castellón), segon en 200 esquena i tercer en 100 esquena, Javier Hernández (Elx C.N.), tercer en 200 braça i 400 estils), Jorge Martinez (Elx C.N.), tercer en 100 i 200 palometa i Pablo Beltrán (ferca Sant Josep), tercer en 400 i 1500 lliures i l’equip de relleu de l’Elx C.N. (compost per P. Terrés, J Hernández, S. Antón i J. Martínez) que en la prova de 4×100 estils van quedar primers batent el rècord del Campionat amb un registre de 3:54,35.

En la classificació final per Clubs, l’Elx C.N. va ser el segon classificat en la categoria masculina, només per darrere del Palma de Mallorca i en la femenina, va ser el Castalia-Castellón el que es va classificar en tercer lloc, per darrere del Sabadel i el Reial Canoe.