Notes de premsa

Arranquen les obres del circuit saludable a l´avinguda dels Tarongers

 • , , , ,

  • La ruta saludable constarà de 2,55 quilòmetres i estarà visiblement senyalitzada sobre el paviment.
  • El circuit també comptarà amb dues zones d’estiraments i musculación, marques de distància cada 20 i 100 metres i zones d’ombra i hidratació.

Esta setmana han donat començament les obres per a l’adequació i senyalització de la primera ruta saludable que estarà situada a l’avinguda de Tarongers i constarà de 2,5 km. Este és el primer dels nou circuits saludables que l’Ajuntament de València, a través de la Fundació Esportiva Municipal, i la Fundació Trinidad Alfonso, van acordar impulsar mitjançant la signatura d’un conveni, entre ambdues entitats, el passat mes d’octubre.

Des de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l´Ajuntament s’ha liderat la coordinació amb la resta de servicis municipals per a impulsar la posada en marxa d’este projecte. L’objectiu de crear estes nou rutes saludables és aconseguir que tots els ciutadans i ciutadanes de València disposen d’una a prop de les seues cases.

Així mateix, és important assenyalar que per a l’adequació de les rutes s’han tingut en compte les condicions particulars de la ciutat, per a evitar interferir en les rutines diàries de la ciutadania. En este sentit, els carrils saludables no són exclusius ni excloents, és a dir, malgrat estar visiblement senyalitzats sobre el paviment, no restringeixen cap espai i qualsevol pot circular per ells, ja siga caminant o practicant running.

El circuit comptarà, a més, amb dues zones d’estiraments i musculació, marques de distància cada 20 i 100 metres, zones d’ombra i hidratació, així com panells informatius, tant en els extrems del circuit com en les zones d’estiraments.

La regidora d’Esports de l´Ajuntament de València, Maite Girau, ha manifestat que “la nostra ciutat té unes condicions immillorables per a la utilització d’estos circuits que són, a més, urbans, amb la qual cosa es facilita encara més el seu accés a la ciutadania”.

Estos nou circuits suposen la continuació d’un pla que va arrancar amb el Circuit 5K per a corredors del Jardí del Túria, el qual en estos moments es troba en treballs de manteniment. El projecte completarà el decàleg de circuits per a practicar esport dins del projecte “València, Ciutat del Running”, ja que vénen a consolidar i fer palpable esta iniciativa.

Cadascun dels circuits tindrà diferents distàncies, que oscil·laran entre els 6,4 quilòmetres del Bulevard Sud als poc menys de 2 km que tindrà el circuit que unisca el Tram XII del Jardí del Túria amb el carrer d’Eivissa.