Notes de premsa

Arranca el termini per a participar en les Escoles Esportives Municipals de València el pròxim curs

 • , , ,

Les Escoles Esportives Municipals de València es troben organitzant la seua programació per a la pròxima temporada que donarà començament una vegada passat l’estiu coincidint amb l’inici del curs escolar. La Fundació Esportiva Municipal ha obert el termini perquè els col·legis presenten les seues sol·licituds de participació en aquest programa d’activitats esportives escolars organitzat per les federacions i associacions esportives en col·laboració amb la FDM.

Els centres escolars interessats han de presentar la seua sol·licitud a través de la secció d’esport escolar de la pàgina web de la Fundació Esportiva Municipal http://www.fdmvalencia.es/es/deporte-escolar/escuelas/solicitudinscripcion/. A continuació, hauran d’emplenar totes i cadascuna de les dades que es requereixen en el formulari electrònic -elecció d’activitats esportives per ordre de preferència i reserva d’horaris i instal·lacions esportives del centre-.

Les Escoles Esportives Municipals estan dirigides a escolars de València d’entre 4 i 18 anys. Durant el curs que ara finalitza han participat al voltant de 6.500 alumnes  practicant diferents disciplines esportives, un total de 25 amb la incorporació en aquesta edició del rugbi i el triatló.

Els joves poden triar entre diverses modalitats com ara activitat física de base, pre-esport, escacs, atletisme, bàdminton, bàsquet, handbol, esports adaptats, esgrima, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, hoquei, karate, frontennis, voleibol, futbol femení, futbol-sala, tennis  taula, pilota valenciana, pàdel, waterpolo, judo, orientació, rugbi i triatló.

La sol·licitud de cada centre pot anar acompanyada d’un informe elaborat pel professor d’Educació Física, en el qual es justifique l’elecció de les activitats esportives en funció dels objectius educatius de l’assignatura i com a complement de la mateixa.

El termini per a presentar les sol·licituds comença el 28 de maig i es mantindrà obert fins al 22 de juny. Transcorregut l’estiu es faran públiques llistes de sol·licituds admeses en la pàgina web de la FDM. Quant al període d’inscripció dels alumnes s’obrirà un primer termini entre el 17 i el 30 de setembre, després la inscripció romandrà oberta durant tot el curs amb el que es podran incorporar alumnes als grups inicialment formats sempre que hi haja places lliures.

Les Escoles Esportives ofereixen la possibilitat d’iniciar als més xicotets en la pràctica esportiva, amb l’avantatge de poder realitzar-la en les instal·lacions del propi centre educatiu, així com en algunes instal·lacions esportives municipals, i en horari no lectiu amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar.

Per a obtenir més informació sobre les Escoles Esportives pots accedir al següent enllace http://www.fdmvalencia.es/es/deporte-escolar/ on trobaràs la normativa, preus, itinerari esportiu-educatiu i altra informació imprescindible per a conèixer millor el programa.