Notícies

Arranca el Campionat del món de Vela 420

 • ,

BANNER1

 

El Campionat del món Absolut i Femení de la classe 420 que se celebra del 22 al 30 de juliol en el Reial Club Nàutic de València s’ha inaugurat en una cerimònia que ha combinat la dimensió internacional del campionat en què participen els millors equips de 27 països dels cinc continents amb elements tradicionals de la cultura valenciana com els balls regionals, correfocs i focs artificials i en la que ha quedat patent el compromís d’organització i autoritats per la candidatura de Madrid 2020 i de València com subseu de vela.

L’acte s’ha celebrat en la planta baixa de l’edifici Veles e Vents (Marina Reial Joan Carles I), la dàrsena valenciana que fa només uns anys va acollir dos edicions de la America’s Cup, i ha comptat amb la presència del president del Reial Club Nàutic de València, Manuel Pons; el president de la Rial Federació Espanyola de Vela, José Ángel Rodríguez Santos; el president de la classe internacional 420, Nino Shmueli; el regidor delegat d’Esports de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau i el director general de l’Esport, Mateo Castellà, entre altres autoritats.

Però el major protagonisme ha sigut per als 374 regatistes que participen representant 27 nacionalitats diferents, els representants del qual han desfilat fins a l’escenari portant les seues banderes. Després de la desfilada, dos embarcacions de la classe 420 han arribat navegant pel canal de la dàrsena valenciana amb les banderes de la classe internacional 420 i d’Espanya com a país amfitrió. Els actuals campions d’Espanya de la classe, Luis Bugallo i Pedro Martínez en categoria absoluta i Sivia Mas i Nuria Miró en la femenina han entregat les dos banderes per a ser hissades, quedant iniciat així el Campionat del món.

Momento de la inauguración. Fotografía de José Jordan

Momento de la inauguración. Fotografía de José Jordan

Després del jurament d’esportivitat per part dels regatistes més jóvens, els discursos oficials i la declaració d’obertura del campionat per part del president internacional de la classe 420, tots els regatistes, entrenadors i membres de l’organització han protagonitzat un flashmob ballant al so de la cançó Hey Ho! de The Lumineers alhora que pujaven a disfrutar del càtering. Per a finalitzar, hi ha hagut actuació de flamenc, correfocs i focs artificials.

DECLARACIONS DELS PARTICIPANTS:

Manuel Pons, president del Reial Club Nàutic de València:
“Estem segurs que els equips participants en este Campionat del món disfrutaran de tot el que València pot oferir, demostrant així que la ciutat està àmpliament preparada per a ser el mar de la possible cita olímpica Madrid 2020. Finalment m’agradaria desitjar molta sort a tots els participants, a molts dels quals ens encantaria poder trobar de nou navegant a València si se celebren els Jocs Olímpics de 2020 a Madrid.”

Cristóbal Grau, regidor delegat d’Esports de l’Ajuntament de València.
“Fa uns anys celebrem la Amèriques Cup i els regatistes van disfrutar de les excel·lents condicions de navegació que València ha d’oferir. Vosaltres sou el futur de la vela a nivell mundial i esperem veure-vos de nou en estes mateixes aigües si València es convertix en el mar dels Jocs Olímpics de 2020”.

Mateo Castellà, director general de l’Esport:
“Vos acollim amb el millor que tenim de la nostra ciutat i del nostre esport. Fa 10 anys esta ciutat va tindre un somni, va començar a mirar al mar i va aconseguir tot este espai que hui tenim. Esperem que dins de mes i mig rebem una gran notícia i que el món de l’esport deixe de parlar portugués i comence a parlar castellà. Espere tornar a veure-vos en 2020.”

Nino Shmueli, president de la classe internacional 420:
“Hi ha una organització molt professional en el mar i en terra per a garantir l’èxit d’este mundial. Tenim 27 països de tots els continents del món, i vull donar-vos a tots les gràcies per estar a València. Este campionat és un dels més grans dels que hem celebrat. Sou el futur del nostre esport i esperem veure-vos de nou si Madrid és triada per a celebrar els Jocs Olímpics i València és el seu subseu”

PROGRAMA DEL MUNDIAL DE 420

Dimecres 24 de juliol
9:00 – 16:00 Inscripcions i mesuraments
15:00 Regata d’entrenament

Dijous 25 de juliol
13:00 Sèries classificatòries

Divendres 26 de juliol
Sèries classificatòries

Dissabte 27 de juliol
Sèries classificatòries

Domingo 28 de juliol
Sèries classificatòries / Sèries finals

Dilluns 29 de juliol
Sèries classificatòries / Sèries finals

Dimarts 30 de juliol
Sèries classificatòries / Sèries finals
19:00 Cerimònia d’entrega de Trofeus i clausura

Sobre el Mundial de 420
El Reial Club Nàutic de València acull del 22 al 30 de juliol del 2013 el Campionat de món de la classe 420 en les categories absoluta i femenina. La regata està organitzada pel RCN València junt amb la Classe Internacional 420, la Classe 420 Espanya, la Reial Federació Espanyola de Vela i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i compta amb el suport de l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General de l’Esport i amb la presidència d’honor de S.A.R. la princesa d’Astúries.