Notícies

Ana Carrascosa és distingida amb la medalla de bronze de la Reial Orde del Mèrit Esportiu

 • ,

Ana Carrascosa va ser distingida ahir amb la medalla de bronze de la Reial Orde del Mèrit Esportiu en un acte celebrat en el Museu Reina Sofía a Madrid. La judoka valenciana va ingressar així en la ROMD en reconeixement al seu recorregut professional i els seus èxits esportius, destacant sengles participacions en Jocs Olímpics (amb un diploma a Pequín), i diversos metalls tant en Mundials com en campionats d’Europa (va ser campiona d’Europa). “

Carrascosa bronce ROMD

Ana, con su distinción.

És un reconeixement a anys de treball, esforç, disciplina, constància, passió … A una vida dedicada i entregada al judo, va explicar l’esportista valenciana, que el passat 9 d’octubre rebia també l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. La judoka va viure un moment especial en l’acte del Consell Superior d’Esports i va reconéixer que a l’arreplegar la medalla de bronze de l’Orde va recordar que aquella xiqueta que s’escapava de ballet per a veure el seu germà a fer judo ha complit més somnis de què mai va pensar que aconseguiria.

Darrere d’esta medalla hi ha gent molt important per a mon; en primer lloc el meu professor Jesús Lloret i la meua entrenadora Azucena Verde. Un m’ha ensenyat a amar este esport des de bé xiqueta i l’altra ha sabut traure la meua millor versió com a judoka; la meua família, amics, el meu club Judokan, metges, fisios, xavals de tota Espanya. Esta reconeixement va dirigit a totes les persones que han format part de la meua trajectòria com a judoka. Amb esta distinció posa el passador d’or a un any molt especial, perquè va dir adéu de manera professional als tatamis el passat mes de febrer: Per descomptat ha sigut un any inoblidable.La veritat és que mai penses en estos reconeixements perquè quan estàs entrenant i competint només estàs centrat a intentar donar el millor de tu mateix però ara, estic disfrutant i assaborint cada un d’ells“, va confessar.

Ana Carrascosa va anunciar la seua retirada del judo professional el passat 21 de febrer i a les seues esquenes deixa un palmarés envejable: va aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de Pequín de 2008. Una temporada extraordinària que la va alçar al primer lloc del rànquing mundial. A Pequín, una lesió li va privar d’optar a la medalla, però va aconseguir un diploma olímpic (sèptima).

Els seus segons Jocs van arribar a Londres 2012. A més, és doble medallista mundial (sengles joies de bronze), quatre vegades medallista europea (un or, dos plates i un bronze), posseïx 26 medalles internacionals en Grand Slam, Grand Prix i World Cups, i ha guanyat en quatre ocasions el campionat d’Espanya absolut.