Notícies

Acaba la Swan One Design Worlds a València amb victòria espanyola del Nadir en classe Swan42

• ,

La Swan One Design Worls, que s’ha celebrat esta setmana en les aigües del Real Club Nàutic de València, ha conclòs este cap de setmana amb les dues últimes i decisives regates de les classes ClubSwan 36, ClubSwan 42 i ClubSwan 50. El vent suau va acompanyar durant tota la jornada a les flotes en un dia que va deixar al ‘Nadir‘, del mallorquí Pedro Vaquer, amb una victòria en la classe Swan 42 amb un avantatge de 12 punts.

El Pez de Abril de José María Meseguer, va aconseguir un resultat de 2-3 amb el qual va aconseguir pujar al podi, desplaçant al Dralio de Pit Finis que havia iniciat l’última jornada en un clar tercer lloc.

De retorn en terra, Vaquer va mostrar la seua emoció: “Estem molt contents. Ens havíem preparat per al Mundial, havíem entrenat i tot ha eixit molt bé, encara que potser els números no mostren l’ajustat que ha estat en l’aigua. Les condicions han sigut molt bones i València ha sigut increïble per a navegar”.

Per part seua, el Selene-Alifax, de Massimo De Camp, ha assegurat la segona plaça de la taula.

La presidenta del Real Club Náutico de València, Marisa Arlandis, ha comentat: “Ha sigut un plaer rebre a la flota de ClubSwan Racing, i espere que tots hagen gaudit de les excepcionals condicions que ofereix València i de les instal·lacions del nostre club. Aquesta regata posa en el mapa a València, el fantàstic camp de regates que tenim ací, el club i a la pròpia ciutat com a seu d’esdeveniments esportius de nivell mundial. Ens encantaria ser una de les seus del circuit ClubSwan Racing en el futur”.

ClubSwan 50: Cuordileone manté la calma i segella la seua victòria

En altres modalitats i després d’iniciar la jornada només un punt per davant d’alguns dels seus rivals, la tripulació de Cuordileone, dirigida per Leonardo Ferragamo, va mantindre els nervis i es va fer amb la victòria en la primera prova del dia, la qual cosa li va permetre ampliar el seu avantatge sobre el persistent Earlybird, d’Hendrik Brandis. Després, amb el tercer lloc en la segona i última prova d’aquest mundial, ha segellat la seua victòria en la classe ClubSwan 50.

Leonardo Ferragamo: “Ser Campió del Món és molt emotiu i hem lluitat molt dur fins a l’últim minut. Per això les regates de monotips són tan increïbles, perquè les embarcacions van molt juntes fins al final. Aquest és el meu primer Campionat del Món i estic molt feliç”.

Per part seua, Balthasar, de Louis Balcaen, ha obtingut un resultat idèntic de 3-1, situant-se a un punt del segon classificat, Earlybird, en el podi final. L’equip defensor del títol mundial, Hatari, de Marcus Brenneck, va fer dos segons, que no li han permés entrar en el podi, quedant finalment en quarta posició.

ClubSwan 36: un resultat inesperat deixa a Mamao amb tot per fer

En la flota de ClubSwan 36, la victòria de el Farstar de Lorenzo Mondo, i un seté lloc del líder provisional de la classe, Mamao, en la penúltima prova del campionat, han portat als quatre primers classificats a començar l’última prova amb un punt de diferència entre ells, i amb Farstar al capdavant.

Però amb un moviment que semblava pensat per a demostrar la seua resiliència, Mamao, de Haakon Lorentzen, amb bandera del Brasil, es va recuperar i va obtindre la seua segona victòria en esta regata, empatant a 33 punts amb Farstar i proclamant-se vencedor del Swan Design Worlds pràcticament en temps de descompte.

Lorentzen va assenyalar: “Sí, som campions del món, per primera vegada en la vida! Em sent molt bé. Volia guanyar, però és una classe difícil i havíem d’aconseguir fer un primer en l’última prova. Ho aconseguim i és increïble!”

Tancava el podi de la classe Cuordileone de Edoardo Ferragamo, amb G Espot, de Giangiacomo Serena di Lapigio, quedant fora de la contesa.

Classificació del campionat

En la classificació per països -Best-Plaeu Nations standings segons la seua nomenclatura oficial- d’aquest Swan One Design Worlds, Itàlia i Alemanya se situen al capdavant empatats a 28 punts, gràcies a les heroiques actuacions de Cuordileone i Drifter Sail, i Earlybird i Hatari, per als seus respectius països. Per part seua, els resultats de Nadir i Peix d’Abril, en ClubSwan 42, han ajudat a Espanya a ocupar el tercer lloc.

Una vegada finalitzades les proves del dia, el Real Club Nàutic de València ha sigut de nou l’amfitrió del lliurament final de trofeus.