Notícies

Obert nou termini d’inscripció per a les Escoles Esportives

 • ,

A partir del 8 de gener, els centres escolars i les federacions esportives poden ampliar grups i inscriure a nou alumnat

Durant les primeres setmanes de gener començarà el segon període de curs de les Escoles Esportives de València. Per això, la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha anunciat l’obertura d’inscripcions per a nou alumnat.

El tràmit va dirigit a centres escolars i federacions esportives que entre el 8 i el 31 de gener podran sol·licitar, d’una banda, l’ampliació de grups i, per un altre, la inscripció de xiquets i xiquetes en aquells grups que van començar a l’octubre, però que encara compten amb places lliures.

Les Escoles Esportives es realitzen en nombrosos centres educatius de València, així com en diverses instal·lacions esportives municipals com són l’Estadi del Túria o els poliesportius de Benimaclet, Benicalap, Cabanyal-Canyamelar, Fuensanta, Malva-rosa, Natzaret i La Petxina.

Les i els menors interessats a formar part d’estes escoles esportives han de posar-se en contacte amb la federació esportiva corresponent o amb el seu centre escolar, si este forma part del programa d’Escoles Esportives Municipals.

D’altra banda, aquells col·legis o instituts que encara no es troben adherits a esta iniciativa i desitgen formar part de les Escoles Esportives, poden sol·licitar-ho a través del següent correu electrònic: informacion@fdmvalencia.es o des de l’adreça o l’Associació de Mares i Pares de l’Alumnat dels centres escolars.

Més de 20 disciplines esportives

La temporada 2023/2024 de les Escoles inclou més de 20 disciplines esportives entre les quals trobem escacs, atletisme, bàdminton, bàsquet, handbol, colpbol, esgrima, gimnàstica rítmica i artística, hoquei, karate, frontenis, rem, voleibol, tenis de taula, pilota valenciana, padel, futbol sala, rugbi, triatló o waterpolo. Però no són les úniques disciplines que s’oferixen ja que també s’oferixen esports adaptats (FESA i FEDI) i les modalitats d’activitat física base i preesport per a xiquets i xiquetes de 4 a 6 anys i de 6 a 8 anys, respectivament.

Els preus per a este segon termini, de gener a maig, oscil·len entre els 80€ i 90€ per alumne o alumna, a excepció d’algunes disciplines com a pàdel o escacs, que compten amb una càrrega lectiva més reduïda, d’únicament una hora setmanal.

Totes les activitats tenen lloc en horari no lectiu en dies laborals i sempre sota la direcció de tècnics esportius qualificats.

 

Bonificacions per a menors en risc d’exclusió

Així mateix, l’alumnat beneficiari d’ajudes per a sufragar despeses de menjador escolar podrà acollir-se a bonificacions de fins a 70 € en el preu de les Escoles. D’altra banda, la Fundació Esportiva Municipal oferix places gratuïtes per a xiquetes i xiquets que acrediten estar en situació de vulnerabilitat social.

Finalment, per a conéixer l’oferta de grups i activitats es pot consultar el següent enllace https://www.fdmvalencia.es/es/deporte-escolar/escuelas/listados-eedd/ .