Notes de premsa

Obert el termini per a sol·licitar les subvencions a entitats esportives de València de la temporada 2022-23

 • , ,

L’import de les ajudes que atorgarà l’Ajuntament de València ascendeix a 1.400.000 euros i es podrà sol·licitar fins al 21 de juliol a través de la Seu Electrònica

Després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, demà, 22 de juny s’obri el termini per a la sol·licitud de les ajudes i subvencions destinades a entitats esportives sense ànim de lucre de València, que es podran presentar fins el pròxim dia 21 de juliol. Per a la temporada 2022-2023, l’import de la convocatòria és d‘1.400.000€, estructurats en 5 àmbits esportius: l’esport de competició, l’esport per a tots i totes, l’esport en edat escolar, els esdeveniments esportius i esport per a persones amb discapacitat.

La regidora de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha explicat que: “amb aquestes subvencions, des de la Delegació d’Esports, el que es pretén és ajudar a tot el teixit associatiu de l’esport de la ciutat al foment de l’esport, prestant especial atenció a l’esport escolar i de base, així com a l’esport adaptat i per a persones amb discapacitat”.

El tràmit ha de realitzar-se a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de València a través del següent enllaç:

https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/DE.AY.15

Cinc línies de subvencions

La quantia econòmica destinada a l’esport de la ciutat es troba dividida en cinc grans línies. La primera d’elles, i com a gran novetat enguany, és la destinada a esport per a persones amb discapacitat, on es valoraran els projectes dirigits a la promoció de la pràctica esportiva de persones amb discapacitat (físiques, psíquiques i sensorials) i projectes utilitzats com a eina per a la seua integració social. Al seu torn, podran presentar-se també les entitats que utilitzen l’esport inclusiu com una activitat lúdica i d’integració, fora de les esferes de l’esport federat.

La segona gran àrea està enfocada als projectes esportius dirigits a la població en edat escolar menor de 18 anys, és a dir, aquella que va destinada a l’ensenyament, aprenentatge de l’esport, activitats recreatiu-educatives, competició esportiva escolar, etc.

Obert el termini per a sol·licitar les subvencions a entitats esportives de València de la temporada 2022-23

Obert el termini per a sol·licitar les subvencions a entitats esportives de València de la temporada 2022-23

La tercera línia, l’esport per a tots i totes anirà destinada a projectes dirigits a la població adulta (major de 18 anys), en la participació dels quals no resulte reglada la inscripció federativa i amb especial suport als quals integren col·lectius de protecció social preferent i/o amb inferior presència en l’àmbit esportiu (majors de 65 anys, dones, persones amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social).

La tercera línia és la de l’esport de competició oficial, que es troba subdividida en: alt nivell, que inclou tant projectes d’esport d’equip en competicions internacionals o en les dues màximes categories nacionals, així com projectes de competició d’alt nivell en modalitats diferents a les

d’equip; i la de clubs esportius, que inclou projectes d’equip participants en competicions oficials diferents a l’alt nivell i diferents a l’alt nivell duts a terme per clubs en modalitats diferents a les d’equip.

D’altra banda, la línia d’esdeveniments esportius especials, rellevants i populars. Aquesta ajuda va destinada a l’activitat esportiva organitzada per entitats sense ànim de lucre que, amb participació no restringida als seus associats, tinga una duració màxima de 7 dies consecutius i es desenvolupe en lloc de pública concurrència del terme municipal de València, quedant exclosos els projectes que, reunint les anteriors característiques, anaren ja beneficiaris d’ajuda mitjançant consignació nominativa en el pressupost de la corporació per a l’exercici. Els esdeveniments esportius presenten tres subcategories subvencionables: Esdeveniment especial, esdeveniment popular i esdeveniment esportiu rellevant.

Una altra de les novetats per a enguany serà que s’abonarà, a compte, amb càrrec al pressupost 2023, el 75% de la quantia aprovada de la subvenció. El pagament del 25% restant s’efectuarà una vegada aprovada la justificació d’aquesta.