Notícies

11.000 dones participen este diumenge en la Carrera de la Dona a València 2014

 • ,

Un total 11.000 dones i xiquetes majors de 12 anys (màxima quota permesa per l’organització) participaran diumenge que ve, dia 6, en la Carrera de la Dona “Central Lechera Asturiana-DKV Seguros Médicos” 2014 de València, que s’iniciarà a les 10 del matí en l’avinguda del Port amb meta en el passeig de Neptú.

El Regidor Delegat d’Esports, Cristóbal Grau, i la Regidora Delegada de Benestar Social i Integració, Ana Albert, han presentat hui la desena edició d’esta prova que se celebra amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat previndre el càncer de mama.

Els dos responsables municipals han destacat el caràcter solidari d’este esdeveniment esportiu que unix l’oportunitat de fer esport amb la de lluitar per una bona causa. Pel que fa a les novetats de la present edició, han ressaltat la millora del recorregut, amb vies més amples que facilitaran el trànsit de les corredores, i l’ampliació de l’ambient festiu, que començarà el divendres i es prolongarà durant el dissabte, dies en què des de les 10 fins a les 20 hores les participants podran arreplegar els seus dorsals l’edifici “Veles e Vents”, on s’ubicarà una miniferia amb parades d’informació dels patrocinadors.

Carrera de la Mujer.

Carrera de la Mujer.

Cristóbal Grau ha assegurat que l’evolució d’esta carrera “s’emmarca en el procés d’explosió de l’atletisme que es viu a València “Ciudad del Running”, i  de la creixent incorporació de la dona a la pràctica d’esta disciplina esportiva”; També ha incidit que la seua celebració “és una oportunitat més de fomentar l’esport entre el col·lectiu femení”.

Presentación en Petxina.

Presentación en Petxina.

Així, una vegada finalitzada la prova atlètica totes les corredores podran disfrutar d’un festival de fitness d’una hora de duració que se celebrarà en les proximitats del Veles e Vents, en la Marina Reial Joan Carles I.

En la seua intervenció, Ana Albert ha ressaltat que és “molt important que les dones realitzen qualsevol tipus d’esport”, i ha al·ludit a estudis mèdics que avalen que les dones que caminen o practiquen qualsevol activitat física més de 7 hores a la setmana reduïxen el risc de patir càncer de mama”.

“Per això –Ha recordat- la Regidoria de Benestar Social i Integració desenrotlla iniciatives dirigides a la dona per a potenciar la pràctica de l’esport com a oci saludable”. Concretament, i amb motiu de la celebració de la Carrera de la Dona, ha convocat dos premis de 300 euros cada un per a canviar per material esportiu. Un per a l’equip de corredores de l’associació que obtinga millors temps i un altre per a l’associació amb major participació

Com en anteriors edicions, totes les corredores portaran les camisetes rosa i, tal com ha assegurat Ana Albert, “se sumaran a l’aposta pels hàbits saludables, que inclou tant la pràctica esportiva com l’assistència a les revisions que han aconseguit que s’evolucione en la detecció d’esta malaltia”.

En representació de l’Associació Espanyola Contra el Càncer ha intervingut el seu president Tomás Trénor, qui ha agraït “l’interés de patrocinadors i col·laboradors per esta cita que reunirà a 11.000 dones que correran a favor de la vida i sempre per davant del càncer”.

Finalment, el responsable de la prova, José Luis Sahagún, ha agraït la col·laboració dels patrocinadors i de les regidories de l’Ajuntament implicades en la celebració d’esta prova que convertirà a València en “una mostra del compromís de la societat valenciana amb la dona i amb la lluita contra el càncer de mama”.