Notes de premsa

València acull la seua 3ª Copa del Món de Triatló, en el marc de la Mediterrránea Triatló

 • , ,

Es disputarà aquest cap de setmana, 2 i 3 de setembre, a La Marina de València. L’organització de l’esdeveniment estarà molt pendent del cel durant el cap de setmana per les males previsions meteorològiques per al cap de setmana.

Aquest divendres 1 de setembre s’ha presentat en l’edifici Ves-los e Vents, el MTRI València i la Copa del Món de Triatló, que se celebrarà aquest cap de setmana, 2 i 3 de setembre, en La Marina. A la presentació ha acudit la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, acompanyada de Marisol Casado, presidenta de la World Triathlon, José Hidalgo, president de la Federació Espanyola de Triatló i Vanessa Huesa, presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana.

Rocío Gil, regidora de l’Ajuntament de València, ha assenyalat “aquest cap de setmana acollim la Copa del Món de Triatló en la qual rebrem a 2.000 atletes que competiran ací en aquest marc incomparable. També puntualitzar que des de la Fundació Esportiva col·laborarem amb 60 voluntaris per a facilitar al fet que tota la prova isca de manera perfecta. I finalment, també veure com els atletes valencians estan il·lusionats i amb ganes de competir en la seua terra i de saber que València sempre es bolca amb l’esport. Els mateixos esportistes comentaven que estan molt il·lusionats de veure com molta gent s’acostarà ací a la Marina de València a animar-los”.

Valencia acoge su 3ª Copa del Mundo de Triatlón, en el marco de la Mediterrránea Triatlón

Valencia acoge su 3ª Copa del Mundo de Triatlón, en el marco de la Mediterrránea Triatlón

D’altra banda, Rocío Gil, també ha volgut afegir “finalment esperar que el temps ens deixe gaudir d’aquesta prova, sent coneixedors i conscients de les alertes que venen aquest cap de setmana amb la DANA i deixant clar que prendrem totes les mesures perquè, per damunt de tot, la seguretat dels atletes estiga garantida.”

La seu de la prova, situada de nou en La Marina de València, comptarà amb la presència de 2054 triatletes entre totes dues competicions, amb més d’un 33% de dones inscrites i un 34% de participació de fora de la Comunitat Valenciana així com un 2% de participació internacional i més de 25 països representats, i amb més d’un 70% de participació popular, no federats.

Serà la tercera vegada que la ciutat de València visca la Copa del Món de Triatló en distància olímpica (1.500 m natació, 40km ciclisme, 10km carrera a peu) i aquesta vegada en any preolímpic, amb la lluita pels punts i les primeres posicions dels i les esportistes d’elit per a poder estar en la línia d’eixida de París 2024 i en la qual podrem trobar a Roberto Sánchez i Noelia Juan, que un any més correran a casa. I com a novetat podrem veure a dos valencians més David Cantero i Jesús Jiménez. Al costat d’ells competiran triatletes com Antonio Serrat, David Castro, Genis Grau, Anna Godoy o Marta Pintanel, habituals en les convocatòries internacionals, i que acaben de disputar el Test Event dels Jocs Olímpics de Paris 2024. Però també a la guanyadora de la passada edició Lisa Tersch o a l’olímpica americana Gwen Jogersen que enguany ha tornat a la competició d’alt nivell. I en la llista masculina grans noms com el campió olímpic Blummenfelt o Jonathan Brownlee..

La Copa del Món de Triatló de València es disputarà el 2 de setembre. A les 15.15 h l’eixida femenina i a les 18.15 h l’eixida masculina. Les proves populars es disputaran tant el dissabte 2 de setembre com el diumenge 3 de setembre al matí, a partir de les 8.15 h.

Aquest campionat està emmarcat dins de Mediterrània Triatló (MTRI) que se celebrarà durant tot el cap de setmana i comptarà amb un total de 1.954 triatletes i amb proves populars en distància Olímpica, Sprint i Supesprint en la modalitat individual i, en sprint i supersprint en la modalitat per parelles.

La competició recorrerà La Marina de València i avingudes tan importants com Avinguda del Port, Joan Verdeguer, Pont de Drassanes i Zona de Natzaret.

Els escolars poden sumar-se al Pho3nix Kids Triathlon by Javier Gómez Noya

Aquesta edició suma a més un esdeveniment de promoció escolar amb l’objectiu de promocionar el triatló entre els més xicotets i les més xicotetes, emmarcat dins del circuit Pho3nix Kids Triatló que apadrina el triatleta internacional, Javier Gómez Noya.

Aquest esdeveniment, es realitzarà el diumenge, 3 de setembre a les 13.00 hores, i acollirà les categories aleví i infantil, en format de acuatlón, amb distàncies de 200 metres de natació i 1.000 metres de carrera a peu.

L’organització de l’esdeveniment estarà molt pendent del cel durant el cap de setmana per les males previsions meteorològiques per al cap de setmana.