Notícies

El València Judo Olympic Training reuneix més de 600 esportistes en el Poliesportiu de Benimaclet

 • 

València acull la major concentració internacional de judokes en la preparació per als Jocs Olímpics. Més de 600 esportistes procedents de 34 països s’estan entrenant en les instal·lacions esportives del Poliesportiu de Benimaclet fins al pròxim 26 d’agost al València Judo Olympic Training que se celebra en el Poliesportiu de Benimaclet. Entre els participants destaca l’alt percentatge de dones, el 46%, que demostra el creixement d’aquesta disciplina en la societat.

Durant la setmana del 20 al 26 d’agost, esta instal·lació es converteix en l’escenari on entrenen els millors equips del món. Per part d’Espanya la representació és de l’equip nacional, l’equip Paralímpic, el Centre d’Alt Rendiment de Madrid, l’equip de València i el Centre d’Alt Rendiment.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, han visitat la instal·lació per a homenatjar la campiona dels Joc Olímpics a Barcelona 92′, Almudena Muñoz. “Tenim a grans dones esportistes valencianes com Almudena Muñoz, que va aconseguir la primera medalla d’or en judo femení fa 32 anys. A més de tindre el mèrit per aqueixa medalla, té el mèrit de tota una vida de lliurament, esforç i dedicació a un esport que estima com és el judo”, ha assenyalat Gómez.

Per part seua, Mateo ha destacat la capacitat que té la ciutat per a albergar aquest tipus de concentracions. “València compta amb quatre centres de tecnificació oficial classificats pel Consell Superior d’Esports, més altre en fase de classificació, la qual cosa la situa com una de les ciutats d’Espanya amb més centres d’aquest tipus”. El Poliesportiu de Benimaclet és un d’aquests centres, juntament amb el de pilota en Natzaret, el complex esportiu de la Petxina i el velòdrom Lluís Puig.

Mateo ha explicat que l’Ajuntament de València “continua treballant perquè la ciutat siga un referent esportiu en la innovació i la salut”. Així, ha plantejat impulsar un hub tecnològic (concentracions d’empreses l’activitat de les quals es relaciona amb la tecnologia) perquè empreses d’innovació puguen treballar al costat de les universitats, federacions i esportistes per a llançar productes com el dispositiu contra ofegaments que es va presentar en el Poliesportiu de Benimaclet fa un parell de setmanes.

El Poliesportiu de Benimaclet és CEAR des de 2018

El Poliesportiu de Benimaclet va ser classificat com a Centre Especialitzat d’Alt Rendiment (CEAR) de judo en 2018 pel Consell Superior d’Esports. La qualitat de les instal·lacions ha fet que es consolide com a referent d’àmbit nacional i internacional, per la qual cosa s’ha convertit en un lloc idoni per a acollir entrenaments i concentracions de judokes d’elit.

D’aquesta manera, l’Ajuntament, a través de la Fundació Esportiva Municipal, posa a la disposició de les i els esportistes una infraestructura d’alta competició, condicionada per a la pràctica del judo, que ha aconseguit convertir-se en un espai reconegut per a practicar activitats de tecnificació.