Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal obri el segon termini d’inscripcions a les Escoles Esportives

 • , ,

A partir de hui, 17 de desembre, els centres escolars i les federacions esportives poden ampliar grups i inscriure a nou alumnat

Després de les vacances escolars de nadal, començarà el segon període de curs de les Escoles Esportives de València. Per això, la Fundació Esportiva Municipal (FDM) de l’Ajuntament de València ha anunciat l’obertura d’inscripcions a nou alumnat.

El tràmit va dirigit a centres escolars i federacions esportives que entre hui, 17 de desembre, i el 13 de gener podran sol·licitar, d’una banda, l’ampliació de grups i, per una altra, la inscripció de xiquets i xiquetes en aquells grups que van començar a l’octubre, però que encara compten amb places lliures.

 

Les Escoles Esportives es realitzen en nombrosos centres educatius de València, així com en diverses instal·lacions esportives municipals com són l’Estadi del Túria o els poliesportius de Benimaclet, Benicalap, Cabanyal-Canyamelar, Fuensanta, Malva-rosa, Natzaret i La Petxina.

Les i els menors interessats en formar part d’aquestes escoles esportives han de posar-se en contacte amb la federació esportiva corresponent o el seu centre escolar, si aquest forma part del programa d’Escoles Esportives Municipals. L’oferta de grups i activitats pot consultar-se ací.

D’altra banda, aquells col·legis o instituts que encara no es troben adherits a la iniciativa i desitgen formar part de les Escoles Esportives, poden sol·licitar-ho a través del correu informacion@fdmvalencia.es, des de la direcció del centre o l’Associació de Mares i Pares de l’Alumnat (AMPA).

 

Més de 20 disciplines esportives

La temporada 2021/2022 de les Escoles inclou més de 20 disciplines esportives: entre elles, escacs, atletisme, bàdminton, bàsquet, handbol, colpbol, esgrima, gimnàstica rítmica i artística, hoquei, karate, frontenis, voleibol, tenis de taula, pilota valenciana, futbol femení, futbol sala, rugbi, triatló o waterpolo. A més, com a novetat, enguany també s’han introduït les activitats de rem i pàdel. Finalment, també s’ofereixen esports adaptats (FESA i FEDI) i les modalitats d’activitat física base i preesport per a xiquets i xiquetes de 4 a 6 anys i de 6 a 8 anys, respectivament

Els preus del curs oscil·len entre els 75€ i 85€ per alumne o alumna, a excepció d’algunes disciplines –com pàdel o escacs– que compten amb una càrrega lectiva més reduïda, d’únicament una hora setmanal. Les activitats tenen lloc en horari no lectiu en dies laborals i sempre baix la direcció de tècnics esportius qualificats.

 

Bonificacions per a menors en risc d’exclusió

Així mateix, l’alumnat beneficiari d’ajudes per a sufragar despeses de menjador escolar podrà acollir-se a bonificacions de fins a 70 € en el preu de les Escoles. D’altra banda, la Fundació Esportiva Municipal ofereix places gratuïtes per a xiquetes i xiquets que acrediten estar en situació de vulnerabilitat social.