Notícies

Marató València tria a Metges del Món com l’entitat solidària per a la seua pròxima edició

 • , ,

El comité de direcció de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, representat per l’Ajuntament de València, la SD Correcaminos i la Fundació Trinidad Alfonso, ha decidit que Metges del Món siga l’entitat solidària amb la qual col·laboraran la prova i els corredors en aquest 2021.

Finalitzat el procés de recepció de candidatures, els representants de les tres institucions s’han decantat per Metges del Món, una associació independent que treballa per a fer efectiu el dret a la salut per a totes les persones, especialment per a poblacions vulnerables, i el projecte de la qual lligat a la marató tindrà a veure amb el seguiment sanitari i vacunació COVID dels col·lectius en risc d’exclusió social.

Després de l’elecció del jurat –compost per Pilar Bernabé (Ajuntament de València), Paco Borao (SD Correcaminos) i Juan Miguel Gómez (Fundació Trinidad Alfonso)–, Metges del Món es converteix en la beneficiària de les aportacions voluntàries dels corredors inscrits a la prova, prevista per al 5 de desembre de 2021, així com de l’acció ‘1 euro per corredor’ de la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador de la carrera.

Des de 2011, les entitats solidàries amb les quals ha col·laborat anualment la Marató València han rebut aportacions conjuntes dels participants i de la Fundació Trinidad Alfonso per més de 209 000 euros.

Amb l’aval de Fundación Lealtad

Un any més, Marató València s’ha ajudat de la labor de Fundación Lealtad per a l’estudi previ i auditoria de totes les sol·licituds rebudes per part d’ONG, fundacions i entitats que han enviat el seu projecte en aquest 2021. Fundación Lealtad ha establit un criteri de valoració per a calibrar els 34 projectes de 32 organitzacions diferents presentats enguany, ajudant al procés de selecció final per part de la Marató.

Ana Mª Pérez Solaz, presidenta autonòmica de Metges del Món Comunitat Valenciana, va mostrar “una gran alegria que ens hagen seleccionat com a entitat solidària de la Marató de València. Gràcies a aquest suport podrem facilitar als col·lectius més vulnerables l’accés als recursos sanitaris i a la vacunació, i d’aquesta manera contribuir a la millor salut de totes les persones”.

Pilar Bernabé, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, va reconéixer que “són moltes les virtuts que té el poble valencià, però entre totes, destaca la solidaritat de les valencianes i valencians en tots els àmbits, i més especialment en l’esport. L’aportació de les corredores i corredors de la Marató i la seua aportació al desenvolupament de les accions solidàries que realitza Metges del Món a favor de les poblacions més vulnerables i especialment en els programes de seguiment i vacunació COVID dels col·lectius en risc d’exclusió social és, sens dubte, un motiu d’orgull i esperança”.

Finalment, Juan Miguel Gómez, director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, col·laborador principal de la prova, va afirmar que “per a nosaltres és una alegria veure com cada any ha anat augmentant la nostra aportació a l’entitat solidària perquè suposava veure créixer el nombre de corredors en meta. El nostre objectiu per a aquest 2021 és tornar a veure milers de participants creuant la passarel·la de la Marató, la qual cosa suposarà milers d’euros per a ajudar Metges del Món a realitzar la seua labor social d’assistència mèdica”.